Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göteborg HC i ekonomisk kris: "Kommer inte klara hela säsongen utan fler sponsorer"

Göteborg HC är i ekonomisk knipa. Och den är allvarlig.
– Vi kommer inte att klara oss utan fler sponsorer, säger sportchef Jan Mellgren till Göteborgs-Posten.

Annons

Sportchef Jan Mellgren.

Nykomlingen har noll poäng efter elva spelade matcher. Dessutom har Göteborgs HC för lite pengar och för få sponsorer. Det oroar sportchefen.

– Vi kämpar och sliter dagligen med den här frågan. Vi är långt ifrån i hamn – men vi måste bara lyckas för damidrottens skull och damishockeyn i synnerhet. Jag och styrelsen är oroliga eftersom vi är ensamma i jobbet, utan att ha en organisation bakom oss som de andra lagen i SDHL har. Vi gör allt jobb på ideell basis och tar semester, kompledighet och ledig tid för att dra in pengar. Vi behöver få in några tunga sponsorer som ser potentialen i det samhällsbygge vi gör i Angered. Vårt arbete är så mycket större än den elithockey vi håller på med, säger Jan Mellgren till Göteborgs-Posten.

Han säger att han trots krisen anser att klubben tog rätt beslut när de tackade ja till Sundsvall Hockeys SDHL-plats. Frågan fick de runt midsommar.

– Hade vi startat i mars månad hade vi med all säkerhet haft ett par toppspelare till och det hade gett oss bättre resultat sportsligt. Det bästa hade varit om hade fått erbjudandet om SDHL tidigare, så att vi hade kunnat bygga upp laget och organisationen bättre, säger Mellgren.

Göteborgs-Posten: Kommer ni att klara hela säsongen?

– Inte utan fler sponsorer. Det måste lyckas. Om vi inte lyckas kommer damhockeyn i Göteborg att tappa många års utveckling. Unga tjejer i Göteborg behöver kvinnliga förebilder ...

För Plus-kunder: Damlaget bryts ut ur Sundsvall Hockey för att rädda ekonomin – kan tappa platsen i SDHL

För Plus-kunder: Så ska Sundsvall Hockey bygga sin nya damverksamhet: "Ett stort misslyckande"

Mer läsning