Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wikegårds sågning av Modos talanger

/
  • Niklas Wikegård gillade inte vad han såg av Modos juniorer inför matchen mot Växjö.

Inför matchen mot Växjö tejpade Modos JVM-trio klubborna och skrattade framför Cmores kamera. Den bilden får Niklas Wikegård att rasa.
– Får feelingen att "vi bryr oss inte så mycket", säger Wikegård i Cmores sändning.

Annons

I Granqvists hockeytorsdag analyserades SHL-omgångarna som vanligt på torsdagskvällen. En detalj under gårdagens omgång fick Cmore-experten Niklas Wikegård att lyfta på ögonbrynen. Det handlar om en sekvens inför matchen där Modos JVM-trio i form av William Nylander, Adrian Kempe och Victor Olofsson tejpade klubborna samtidigt som de garvade framför kameran.

Efteråt reagerade experten Niklas Wikegård starkt mot bilderna.

– Vi reagerade på det. Det är inte så att man måste se deppad och sur ut, men de kommer hem och Modo ligger sist. Någonstans måste signalerna vara att det här är ruggigt viktigt. Då får man bita ihop och skicka hem de känslorna. "Vi kommer hem och ska fan se till så att vi vinner", säger Niklas Wikegård.

– Jag kanske är överkänslig, men någonstans får jag feelingen att "vi bryr oss inte så mycket" som jag förväntar mig att man ska göra som spelare oavsett ålder. Jag blir lite brydd när jag ser det.

Sportexpressen har pratat med Modos supertalang William Nylander som slår tillbaka mot kritiken.

– Jag kommer inte ihåg vad vi snackade om. När man är i en sådan här position är det lätt att man blir arg och frustrerad hela tiden, men man måste ha det lite lättsamt för då släpper det. Vi var överlägsna i dag tycker jag så att vi skrattade innan matchen påverkade inte resultatet, säger han till Sportexpressen.

Niklas Wikegård efterfrågar också mer allvar från Modos juniorer.

– Jag hade velat se det lite mer seriöst, lite mer ordning och reda när man har en kamera där. Det är en kille med en stor kamera som filmar rätt in. Då måste man tänka att "okej, jag skickar en signal hem att jag är laddad till tänderna".

Mer läsning