Annons
Vidare till hockeypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Victor Söderström draftad i första rundan av Arizona: "Känns overkligt"

Det var väntat.
Men under natten som gick blev det en realitet.
Brynäs Victor Söderström draftades i första rundan som nummer elva.
NHL-klubben – Arizona Coyotes.

Hans favoritlag är Pittsburgh Pengius, men det blev alltså Arizona Coyotes för Brynäsbacken när NHL-draften hölls i Rogers Arena i Vancouver.

Därmed blev supertalangen från Skutskär blott den fjärde brynäsaren att gå i förstarunda i en NHL-draft efter Adam Boqvist, Elias Lindholm och Nicklas Bäckström.

– Det är lite kul, sa han inför själv inför draften.

Att det blev just Coyotes har nog mindre betydelse eller som han uttryckte det inför spektaklet i Vancouver:

– Det spelar inte så stor roll egentligen. Men mitt favoritlag är Pittsburgh, så det skulle vara häftigt. Fast det spelar inte så stor roll, det är en dröm bara att hamna i NHL.

Dessutom visade ju Arizona Coyotes att man verkligen vill ha honom när bjöd honom på en extra middag under nhl-combine och inte minst bytte till sig elfte valet för just kunna tinga tonåringen från Skurskär.

– Känns overkligt. Särskilt när de trejdade till sig ett tidigare val för att kunna välja mig, säger han till Sporten och Hockeypuls i ett sms ett par timmar senare.

LÄS MER: Victor Söderström kan bli fjärde brynäsare att gå i första rundan i NHL-draften – hoppas hamna i favoritlaget: "Skulle vara häftigt"

LÄS MER: Från 27 NHL-intervjuer till studenten på Borgis – här är Brynästalangens svettiga schema inför draften

Redan på måndag åker Victor Söderström till Arizonas development camp.

18-årigen som annars hade något av en succesäsong med 44 SHL-matcher (fyra mål, tre ass) för sitt Brynäs, samt ett VM-guld med Småkronorna när U18-VM:et avgjordes i Örnsköldsvik i april.