Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vändningen: Ryktades lämna – nu skriver klubbikonen nytt kontrakt

Här kommer ett glädjebesked till Skellefteå AIK:s supportrar:
Jimmie Ericsson stannar i klubben.
– Att få med Jimmie på tåget gör att vi nu fyller på med ytterligare en spetsspelare, säger Mikael Lindgren i ett pressmeddelande.

Annons

Tidigare i juli kom beskedet att Skellefteå AIK:s förhandlingar med klubbikonen Jimmie Ericsson hade avslutats och att 38-åringen skulle lämna klubben.

Men historien skulle få en snabb vändning under måndagseftermiddagen – i dag presenterade Skellefteå en ettårig kontraktsförlängning med Ericsson.

– Han (sportchef Mikael Lindgren) uttryckte att de ser mig som en viktig pusselbit i laget, vilket jag inte har känt under tidigare samtal. Därför var det nej innan. Jag vill ändå känna att jag inte bara spelar på gamla meriter och att jag har varit med länge utan mer att man verkligen vill ha mig. Och det har jag känt nu, säger Jimmie Ericsson till Hockeynews.

– Båda parter var intresserade av att hitta en lösning, så det känns bra när vi äntligen gjort det. Att få med Jimmie på tåget gör att vi nu fyller på med ytterligare en spetsspelare som kommer att vara oerhört viktig för laget både på och utanför isen, säger Mikael Lindgren i ett pressmeddelande.

Jimmie Ericsson påbörjar därmed sin femtonde säsong i det gulsvarta matchstället.