Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi ska sätta press"

/
  • Sjur Robert Nilsen instruerar spelarna under söndagsträningen i Tegera arena.

Efter segern senast har Leksand chansen att säkra SHL-kontraktet i Malmö på måndagskvällen.
– Nu är det full fokus, skit i om det är matchboll. Vi ska spela den här matchen som det är den sista i våra hockeyliv, säger tränaren, Sjur Robert Nilsen.

Annons

Direktkvalet mellan Leksand och Malmö har utvecklat sig till en rysare, med både jämna och svängiga matcher.

På måndagskvällen spelas den sjätte matchen och vinner Leksand den är laget kvar i SHL.

Vid förlust väntar en sjunde och avgörande match i Tegera arena på torsdag.

– Även om det är bäst av sju matcher så måste man spela varje match som det är den sista. Då är chansen större att vi står där som segrare.

Malmö har kommit ut väldigt hårt i lagets två hemmamatcher, och med kniven mot strupen, kommer laget med största sannolikhet att göra det även i den här matchen.

Men Sjur Robert Nilsen vet hur hans lag ska tackla det.

– Vi ska ta tag i taktpinnen och sätta press på dem. Att vi vågar spela vårt spel, vi vet vad vi behöver göra för att få Malmö dit vi vill och det är att sätta lite press på deras backar och ligga mer i anfallszon. De är rätt duktiga med puck och får de tid hittar de spelet. De är vana från allsvenskan att vara det spelförande laget och vårda pucken.

Till matchen i fredags var alla spelare, utom långtidsskadade Mattias Ritola, tillbaka i spel och det betyder förstås en hel del.

– De grabbar som behövt kliva fram när de här spelarna har varit borta har gjort det bra och i senaste matchen så fortsatte de här spelarna att hålla uppe sitt spel, även om de här, så kallade, spetsspelarna var tillbaka.

Backen Kevin Kapstad har spelat center de två senaste matcherna och får fortsätta med det.

– Kapstad är en bra skridskoåkare, som sätter press. Deras kedja skapade mycket målchanser senast och gav inte bort mycket defensivt, så det skulle vara tjänstefel om inte Kapstad fick fortsätta som center.

Johan Ryno var tillbaka efter skada senast, men såg inte "helt hundra" ut.

Nilsen är dock inte orolig för sin lagkapten.

– Ryno var väl lite ringrostig, men Malmöspelarna har respekt för Ryno och det kan öppna för andra spelare. Det var viktigt att han fick matchen senast och så med träningen i dag (läs i går), så tror jag att han kan göra mer i morgon (läs i dag) än senast.

Mer läsning