Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svartvadet måste bygga ett nytt lag

/

Modo Hockey är ett SHL-lag även nästa säsong, men det blir ett princip nytt lag som ska ta revansch.
En målvakt, fem backar och sju backar har kontrakt för nästa säsong och det kan säkert bli en hel del förändringar där också bland de kontrakterade spelarna.

Annons

Per Svartvadet, Modo Hockeys general manager, har vid flera tillfällen sagt att det kommer att ske förändringar och han planerar för ett nybygge.

Vissa förändringar kommer att ske naturligt då ett flertal kontrakt går ut, och där finns spelare som Svartvadet säkert vill behålla, men som har andra planer.

Sporten har gått igenom Modos trupp och även tittat på framtiden. Så här är läget just nu när det gäller spelare på kontrakt:

Målvakter: Adam Reideborn 15/16.

Backar: Albin Carlson 15/16, Emil Djuse 15/16, Oscar Hedman 15/16, Dennis Persson 14/15+1 (optionsår), Nichlas Torp 15/16.

Forwards: Juha-Pekka Haataja 15/16, Adrian Kempe 15/16, Victor Olofsson 15/16, Emil Pettersson 16/17, Gustav Possler 15/16, Radek Smolenak 15/16, Peter Öberg 15/16.

Tränare: Jan-Axel Alavaara 15/16.

Då det gäller spelare vars kontrakt finns det många frågetecken och helt klart kommer många att försvinna ur årets trupp. Här är statusen på de kontraktslösa spelarna.

Linus Ullmark (mv): Har kontrakt med Buffalo Sabres och lämnar Modo.

Travis Roche (b): Har inte varit någon succé och lär inte bli kvar.

Jonas Ahnelöv (b): Vill avvakta ett tag med sitt beslut. Sade efter säsongens sista match att Modo finns med i bilden.

Joonas Lehtivuori (b): Modos kanske genomgående bäste back den här säsongen. Har spelat fyra säsonger här och Modo lär vilja behålla honom. Kan bli dyr.

Per-Åge Skröder (f): Vill spela en säsong till och helst i Modo.

Simon Önerud (f): Bäste forwarden ville inte prata framtid efter avslutningen mot Vita Hästen. Modo ser honom som förlorad och säkra källor placerar Önerud i HV71.

Niklas Nordgren (f): Fick en nytändning efter tränarbytet. Vill spela en säsong till, men har inte haft några diskussioner med Modo.

Kyle Flanagan (c): Skadedrabbad som inte hållit måttet som tänkt förstecenter.

Joonas Nättinen (c): Varit upp och ner den här säsongen, lyfte sig efter jul. Framtiden hos Modo känns osäker.

Samuel Påhlsson (c): Kan ha gjort sin sista match. Vill fundera över framtiden.

Janos Hari (f): Vill vara kvar, tror Modo-ledningen ser potential där.

Marcel Hossa (f): Gjorde sitt jobb och producerade viktiga mål. Blir inte kvar.

Donald Brashear (f): 43-åringen blev en kultfigur för fansen, men nu är sagan slut.

Radek Smolenak (f): Jättefloppen har kontrakt, ett kontrakt som Modoledningen kommer att försöka lösa ut.

Vad är då på väg in?

Per Svartvadet säger att Modo i princip har tränarfrågan löst och det skvallras om namn som Andreas Appelgren (framför allt) men också Roger Melin. Namn det viskas om är Fredrik Söderström och Tony Zabel, men Appelgren är tipset för dagen.

Under silly season placeras också i princip varje ledig spelare hos Modo Hockey, och här är ett urval aktuella namn:

Jättebacken Kristian Kudroc har missat den gångna säsongen på grund av skada, men har kopplingar till Ångermanland och har sett ett par matcher på plats i Fjällräven Center. Även Skellefteå-backen Erik Andersson kopplas ihop med Modo.

På forwardssidan anses Timrås Ludvig Nilsson vara klar och Modo lär också visa intresse för 29-årige amerikanske forwarden Kevin Porter som har meriter från Colorado Avalanche och Buffalo Sabres. Modobekantingen Jesper Olofsson är också aktuell, men han har fler SHL-anbud.

Det lär dyka upp fler namn framöver.

Mer läsning