Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MIK-basen: Ska träffa Leksand

På tisdagen avslöjade DT.se att Leksands IF och Mora IK söker samarbete.
Nu fortsätter samtalen om formerna.
– Vi ska träffas båda organisationerna på olika nivåer och lära oss av varandra, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson till SVT.

Annons

Det har varit frostigt mellan klubbarna genom historien – men på tisdagen kunde DT-sporten berätta att Mora och Leksand kommer att börja samarbeta.

– Dalarna är inte så stort. Vi måste samarbeta för att överleva. Sedan förstår jag att det finns en historia där mellan klubbarna. Men, vi kanske inte behöver vara helt sams på läktarna och på isen när vi möts, men kan ha nytta av varandra ...

Fokus kommer att ligga på att få fart på rekrytering av unga spelare.

– Första i fokus det är att hitta gemensamma projekt för hockeyn i Dalarna. Att rekryteringen för ishockeyn är god med barn och ungdomar, säger Peter Hermodsson till SVT Dalarna och fortsätter:

– Vi måste hitta saker som är attraktiva. Att det är lättare att börja spela hockey. Tillgängligheten och att det inte blir så dyrt och där kan vi använda våra representationslag på ett bra sätt i marknadsföring och så vidare.

När projektet kommer att konkretiseras mer är fortfarande oklart.

– Det är så tidigt ännu så jag vill inte säga något så. Utan vi ska träffas båda organisationerna på olika nivåer och lära oss av varandra. Titta på gemensamma projekt. När vi ser resultatet av det kan jag inte svara på.

Precis som Leksand har Mora inga problem med att samarbeta även vad gäller spelare i framtiden.

– Det är inte helt omöjligt, om vi spelar i olika serier, att man skulle kunna tänkas hjälpa varandra, säger Peter Hermodsson.

Mer läsning