Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeybomben: Brendl på väg till Sandviken

/
  • Pavel Brendl gjorde 31 mål på 54 matcher i grundserien för Brynäs säsongen 2007/2008 – nu kan den hårdskjutande forwarden vara på väg till Sandvikens IK.

Pavel Brendl till Sandvikens IK?
Inte en chans!
Eller?
– Han är intresserad, säger tränaren Fredrik Fahlstedt till Sporten.

Annons

Han har meriter från NHL och KHL, och öste in mål i Brynäs under säsongen 2007/2008.

Nu kan division 2-klubben Sandviken vara på väg att göra en osannolik stjärnvärvning. Den 34-årige tjecken Pavel Brendl, med 78 NHL-matcher i bagaget, kan i höst skrinna in på isen i en SIK-tröja.

Tränaren Fredrik Fahlstedt förklarar:

– Jag har legat och tänkt länge på hur vi ska kunna locka folk till våra matcher. Varför kommer folk och kollar på ishockey? Antagligen har man ett genuint hockeyintresse eller så kommer man för att se artister på isen.

Då kom Fahlstedt att tänka på Pavel Brendl.

– Kollar man på Pavels senaste säsonger så har han inte spelat ishockey i någon klubb innan jul. Han är en artist och levererar fortfarande ute på isen.

Förra säsongen spelade Brendl i HK 36 Skalica i den slovakiska högstaligan. På 19 matcher gjorde han 20 (13+7) poäng.

Janne Ansgariusson, som driver Hotell Gävle, är bekant med Brendl. Genom honom har Fredrik kommit i kontakt med den hårdskjutande forwarden.

– Han bodde på Jannes hotell när han spelade i Brynäs. Via honom har jag haft en mejlkontakt med Pavel. Han trivdes otroligt bra i Gävle och har hela tiden längtat tillbaka.

Pavel är just nu kontraktslös och sugen på att fira semester i Gävle.

Men har ni råd?

– Sponsorer har redan börjat höra av sig till oss. Det är många som vill gå in och betala en del av hans lön. Kommer han hit under en kortare period så blir det ju en artistskatt, och då blir det billigare, säger Fahlstedt och fortsätter:

– Samtidigt tror jag att vi kommer att fylla hallen i de matcher han spelar för oss. Vi tar in 900 personer och är det fullsatt i dessa matcher ska det här nog vara möjligt för oss.

Vad skulle det betyda för klubben om ni lyckas värva Brendl?

– Jättemycket, såklart. Det kommer att bli en stor snackis och förhoppningsvis kommer det leda till att det kommer mycket folk till arenan.

Det är inte bara Brendl som Fahlstedt varit i kontakt med. SIK har även frågat den tidigare Brynäsmålvakten Johan "Honken" Holmqvist.

– Han var smickrad, men sa att det nog var ett för stort steg att ta ner i divisionerna just nu, säger Fahlstedt.

Mer läsning