Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hersley talar ut om utspelet

/

Patrik Hersley påstods ha stängt dörren till Leksands IF.
Nu talar han ut om utspelet, husförsäljningen och NHL-intresset.
– Jag har inte sagt något om någon stängd dörr till Leksand, säger han.

Annons

I torsdags släppte Hockeydagbladet ett citat från Patrik Hersley där den förre backen kapade banden till sin senaste svenska klubb.

– Det i Malmö jag har mitt hjärta, det är dit vi kommer att flytta efter det här. Leksand är ett avslutat kapitel, påstods Hersley ha sagt till Hockeydagbladet.

Uttalandet slog ned som en bom och retade upp många Leksandssupportrar. Reaktionerna lät inte vänta på sig.

– Jag såg att Twitter höll på att explodera på morgonen när jag vaknade, säger Patrik Hersley och fortsätter:

– Jag gör en intervju på en landslagssamling som är inspelad. Jag har aldrig träffat den killen som gör intervjun. Det visade sig att det är en oseriös kille som vill ha uppmärksamhet. Han använde mig för att få rubriker. Det är inte mycket man kan säga.

Vad kände du när du såg citatet och reaktionerna?

– Jag brukar inte bry mig så mycket om det. Men, det var tydligt att det var många som tagit illa upp. Men min röst blev inte riktigt hörd i det är. Det var väl på något sätt för att säga att så här har det inte gått till.

Nu menar Hersley att citatet var påhittat.

– Det var ett citat och ord jag inte ens använt. Alla de som har sett och hört mina intervjuer de senast två åren förstod nog att det inte är något jag skulle säga. Jag sa aldrig att dörren var stängd. Jag har haft mitt boende i Leksand hela den här säsongen.

Men, hur man än vrider och vänder på det är banden till Leksand på väg att mjukas upp.

Huset Hersley och hans familj bott i kommer inte att vara deras hem fram över.

– Ägarna ska sälja det. Familjen har varit hos mig när jag haft spelledigt i tio dagar. De har varit över fyra och fem gånger. Vi var tvungna att ha en bas hemma med dagis och sånt, säger han.

Just nu funderar Hersley över framtiden – och troligaste just nu är att det blir en säsong till i KHL.

– Som det ser ut som kommer jag att vänta och se om det blir VM. Det har gått bra och jag kommer att titta på att stanna ett år till i KHL.

Men, efter succén i Ryssland har även NHL-lag fått upp ögonen.

– Det finns någon storts intresse. Men, som sagt – februari är ganska tidigt att spekulera om såna saker. Men, jag får se hur säsongen går och hur stort intresse som finns senare så får jag fundera.

Det måste ändå vara smickrande?

– Ja, det är roligt. Det är mycket rykten när spelare går bra och spelar i landslaget. Det sätter i gång lite, men vi får se hur det går.

Mer läsning