Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emil Pettersson om lillebror Elias succé: "Utvecklat saker jag aldrig sett tidigare"

Pettersson och Växjö rimmar bra. Förra året var det Emil Pettersson som gjorde succé under sin drygt halva säsong i klubben. I år är det lillebror Elias som tagit hockey-Sverige med storm i samma klubbtröja.
– Vad ska man säga som inte redan blivit sagt? Han är ännu bättre och mer dominant i år jämfört med förra året i Timrå, säger Emil Pettersson om sin lillebror i en intervju med Hockeynews.se.

Annons

Emil Pettersson, född 1994, kom efter en hockeyfostran i Timrå via Modo och Skellefteå till Växjö Lakers förra säsongen. Då blev det 33 poäng på lika många matcher Emil, som efter säsongen tog chansen på andra sidan Atlanten i Nashvilles organisation.

Växjö fortsatte denna säsongen med samarbetet Växjö-Pettersson, och nu var det lillebror Elias, född 1998, tur. Efter att ha snittet över en poäng per match med Timrå i Allsvenskan, lät succén inte vänta på sig för Elias.

Snabbt blev hockey-Sverige varse om sin nästa, stora stjärna när 19-åringen blev historisk med att som första junior genom tiderna vinna SHL:s poängliga och den NHL-femtedraftade (av Vancouver Canucks) forwarden slog Kenta Nilssons 42 år gamla juniorrekord.

Jonas Ljungdahl / Bildbyrån

– Vad kan man säga som inte redan blivit sagt? Han har gjort en fruktansvärt bra säsong. Han är ännu bättre och mer dominant i år jämfört med förra året i Timrå och han har utvecklat saker i sitt spel som jag aldrig sett tidigare. Som skottet, jag har aldrig sett honom skjuta direktskott tidigare och nu är han en av seriens bästa skyttar från den positionen i powerplay. Det är häftigt, säger Emil Pettersson till Hockeynews.se och fortsätter:

– Det är solklart att han kommer vara en tongivande spelare i Vancouver nästa år.

Emil Pettersson gjorde succé i Växjö förra säsongen - denna säsongen är det lillebror Elias tur. Foto: Mark Humphrey

Mer läsning