Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emil Pettersson klar för Modo

/

Nu kommer uppgifter om att Emil Pettersson är klar för Modo Hockey i SHL.
Han har varit aktuell för tabelljumbon ett tag och verkar, enligt swehockeys laguppställning, vara klar.

Annons

– Om Timrå går i konkurs får vi ta det därifrån och se om någon klubb vill värva en redan nu, sa Pettersson till allehanda.se tidigare.

Nu blev det ingen konkurs för Timrå. Men ändå verkar Emil Pettersson gå till Modo.

Modo har inte bekräftat övergången. Det har däremot Timrå gjort på sin hemsida. Där skriver klubben: "Timrå IK kan idag meddela att centern EMIL PETTERSSON skrivs över till Modo Hockey för resten av säsongen."

Men samtidigt lånar Timrå IK tillbaka honom fram tills dess att laget har spelat färdigt.

Det innebär att om Timrå är klara för fortsatt spel i Hockeyallsvenskan utan chans att kvala, vare sig uppåt eller neråt, när några omgångar återstår så kan Emil spela med Modo under ett slutspel/kval för dem. Skulle detta ske kan han dock inte återvända till Timrå under denna säsong.

Medan Timrås säsong så här långt har handlat om krisrubriker och placeringar på den nedre halvan i HockeyAllsvenskan har Emil Pettersson vuxit fram till en av klubbens profilstarkaste spelare. Poängbäst, 30 poäng på 42 matcher.

Under sommaren 2013 draftades Emil Pettersson av Nashville Predators. Han har sedan dess haft kontakt med klubben och de följer hans utveckling noggrant. Nästa säsong vill NHL-klubben se Pettersson i SHL.

– De vill att jag ska spela i SHL nästa år. Särskilt efter denna säsong och de vill att jag ska ta nästa steg.

Emil Pettersson, som tillhört Timrå sedan 2009, berättar att Nashville har en plan för hans framtid och ser gärna att han får en poängproducerande roll i sin framtida klubb. Något som talar för Modo.

– Jo, så är det. Konkurrenssituationen är helt annorlunda i lagen om man jämför. Modo är fortfarande ett bra lag även fast de ligger där de ligger. Det är ganska fräscht för mig så jag har inte bestämt mig på något sätt.

Mer läsning