Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinn matchen i matchen så vinner ni matchen

Match mot Djurgården på Hovet brukar vara något för alla att se fram emot.

Annons

Om Brynäs inte vunnit matchen mot Växjö i lördags hade känslorna varit annorlunda. Då hade det varit ångest och sobrilhockey som väntat. Men vem bryr sig om det nu. Nu finns det nya matcher, nya äventyr och nya segrar att försöka vinna.

Brynäs kommer alldeles säkert att gå in med 100% fokus. Och inte bara för att Thomas Berglund kräver det utan mer för att hockeyspelare tycker om att vinna matcher och när man väl fått smak på segrar är det viktigt att göra det till en vana. Vanan av att vinna har inte varit en välbekant upplevelse för Brynäs den senaste tiden.

Inte heller att spela ishockey utan att ha ett kvalstreck snurrat runt strupen på ett sätt som hindrat syre från att komma till hjärnan.

Brynäs har en mycket god möjlighet att vinna mot Djurgården. Dels för att lättnad och glädje är två mycket bra känslor inför en hockeymatch, men kanske främst med tanke på vilka spelare som poängmässigt producerat för Brynäs den senaste tiden. Visst är förstaformationens poängproduktion avgörande, men det är andra spelares poäng som varit skillnaden.

Om Brynäs tredje- och fjärdeformationer vinner sin match i matchen vinner Brynäs. Jag tror dom gör det.

Tre saker inför Djurgården - Brynäs

Det är en viktig match. Brynäs har nog mer fokus på att skapa vanor av att vinna än Djurgården. Det avgör.

Westerholmare och Lindblomare har varit hetare än på länge. Det avgör också.

Det ska bli oerhört skönt att få se en match där nerverna och anspänningen är minnen. Det avgör. Också.

ERIK SANDBERG