Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utebliven straff – då blev Brynäs straffat

/

Brynäs gick för en trepoängare – och skapade flera fina lägen i slutet på den tredje perioden.
Och efteråt tyckte flera spelare att laget blev blåst på en straff.
– Den kändes solklar, säger nyförvärvet Daniel Mannberg efter 1–2 i förlängningen mot HV71.

Annons

Efter två positiva insatser i Växjö och Leksand fortsatte Brynäs i går sin jakt på första trepoängaren med nye huvudtränaren Thomas "Bulan" Berglund i båset – och känslan var att den skulle komma hemma mot HV71.

Bortalaget gjorde visserligen matchens första mål i mitten på första perioden, men en snabb replik av Pathrik Westerholm gav Brynäs ny luft under vingarna.

– Jag fick en perfekt passning av Lindgren bakom målet, sedan sköt jag och så blev det en retur. Jag försökte bara få träff på pucken och den gick in mellan benen på målvakten, säger Pathrik Westerholm om sitt fjärde SHL-mål.

– Det var skönt och viktigt att vi lyckades kvittera så pass snabbt.

Oskar Lindblom prickade stolpen i slutet på den första perioden – och Brynäs hade initiativet mer eller mindre hela matchen. I början på den tredje perioden var laget ytterst nära att göra 2–1 i spel fem mot tre i två minuter.

Och när matchen gick mot förlängning var Oskar Lindblom nära på nytt med två och en halv minut kvar innan Niclas Andersén prickade utsidan på stolpen i samma sekvens. Amerikanen Bill Sweatt stod för förarbetet – och Brynäs ville ha straff då Chris Campoli skickade iväg klubban mot Sweatt.

– Det var en märklig situation. Han tappade klubban och det påverkade Bill som kom fri där. Det är svårt att säga, men vi hade mycket väl kunnat få en straff med oss, säger Alexander Lindgren.

Daniel Mannberg, det färska nyförvärvet som fick knappt elva minuters istid, var desto mer övertygad.

– Sweatt kom igenom och Campoli slänger sig och kastar klubban. Det kändes som att det var en solklar straff.

Pathrik Westerholm:

– Det är domaren som avgör, just nu finns det inte så mycket att säga om det.

HV71:s center Anton Bengtsson fick sista ordet knappt fyra minuter in på förlängningen – och i och med Leksands 4–1-seger mot Djurgården har Brynäs nu fem poäng upp till Leksand ovanför kvalstrecket.

– Det är motigt just nu. Men det är bara att fortsätta på samma sätt så kommer vinsterna snart. Vi har gjort tre bra matcher sedan "Bulan" tog över och vi hade lika gärna kunnat vinna samtliga, säger Alexander Lindgren och fortsätter:

– Spelet passar oss bra. Det viktigaste nu är att inte titta på de andra lagen och börja räkna poäng. Det är bara vi som kan ändra på det här läget, vi ska jobba hårt och inte ge upp.

Tvillingarna Pathrik och Ponthus Westerholm bildade tillsammans med Lindgren Brynäs hetaste kedja.

– Vi har tränat bra med "Bulan" och fått upp farten på benen. Det är viktigt att det fungerar även framöver, säger Pathrik Westerholm.