Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uddamålsförlust för sjunde matchen av åtta

/
  • Donald Brashear stod för ett flertal tacklingar under matchen mot Frölunda.

Ett slarvigt byte berövade Modo Hockey möjligheten att kvittera till 4–4 i slutet mot Frölunda.
Istället fick man inkassera sin 22:a nollpoängare för säsongen, den sjunde uddamålsförlusten på lagets åtta senaste matcher.

Annons

Modo sumpade chansen att knipa viktiga poäng genom ett kaosartat byte i samband med att man tog ut målvakten i slutet av matchen.

Då ledde Frölunda rättvist med 4–3, men känslan var ändå att Modo var på gång. Men man sköt sig själv i foten, när hela sju bortaspelare äntrade isen. Istället för en sista offensiv fick man avsluta matchen med en man i utvisningsbåset.

– Ett tungt missförstånd. Jag tyckte att Frölunda började agera lite oroligt. Det hade varit intressant att se oss i en sex-mot-fem–situation, kommenterar tränaren Perra Johnsson händelsen.

Den sjunde spelaren som kom in på isen var Donald Brashear som för första gången sedan ankomsten till Modo fick spela mer än bara några enstaka byten. 

– Som jag uppfattade det, så ropade coacherna på två olika spelare - och båda gick in på isen. Inte mycket att säga om. I den här sporten händer det misstag ibland.

Den storvuxne kanadensaren, som innan matchen snittade 1.11 minuter per match, placerades i andrakedjan tillsammans med Simon Önerud och Janos Hari. Dessutom användes Brashear i powerplay och fick totalt 5.43 i istid.

– Jag känner mig som en ung man igen. Klart att jag hade velat spela mer i slutet. När man väl börjat vill man ha mer så klart.

Trots uppryckningen i slutperioden var Modo totalt sett ett nummer för litet i mötet mot topplaget Frölunda. Göteborgarna var etta på de flesta puckar och efter 5.34 ledde hemmalaget välförtjänt med 2-0 efter ett solomål av Mattias Janmark och ett power play-mål signerat Max Görtz.

Men 27 sekunder innan pausvilan tog ändå Emil Djuse tillbaka gästerna i matchen. Den 21-årige backen var blixtsnabbt framme på en retur efter Kyle Flanagans skott.

Andra perioden rycktes sönder av en mängd klantiga utvisningar – de flesta från Modos håll.

Frölunda utökade också ledningen till 3-1 och 4-1 kom i början av den tredje perioden.

Men Samuel Påhlsson bjöds plötsligt på ett fritt läge i slottet av en hemmaspelare och reducerade distinkt till 4-2. Och med nio minuter kvar kom ännu ett bortamål. Radek Smolenak var sist på pucken i en snabb kontring. Matchen levde i allra högsta grad igen, men bytet i slutet av matchen när Modo tagit ut målvakten förstörde dagen. Modo var hela sju spelare på isen samtidigt.

– Det är lättare sagt än gjort, att vända det här. Det beror inte på att vi inte försöker, men ibland tar det sin tid. Man kan hamna i skiten ibland och det är inte alltid så lätt att ta sig ur den, säger Donald Brashear.

Mer läsning