Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skröder kör stenhårt

/
  • Den lufttrycksbaserade cykeln ger träning även för överkroppen – och blir jobbigare desto hårdare man jobbar.
  • Per-Åge Skröder sliter hårt i gymmet, grillad av Tobias Nordin som är en av tre personliga tränare.

Tre personliga tränare grillar Per-Åge Skröder i sommar. En träning som är bland den jobbigaste norrmannen gått igenom och ska förlänga hans karriär.

Annons

– Det är tio sekunder kvar Pågen. Tryck på, kör, kör, kör!

Orden kommer från Tobias Nordin och är riktade till Modoforwarden Per-Åge Skröder. Strax under Fjällräven Centers tak pågår ­försäsongsträningen för många av Modo Hockeys spelare. Tobias Nordin är personlig tränare på Modo Sports Academy och en av tre personer som har uppgiften att hjälpa Per-Åge Skröder att hitta superformen till nästa säsong.

Den här dagen håller Tobias Nordin ett vakande öga över Skröder i gymmet. ­Inget lämnas åt slumpen och det handlar om hundraprocentigt fokus med målet att Per-Åge Skröder ska orka mer, bli mer explosiv och snabbare till nästa säsong.

– Det är en allsidig träning med fokus på snabbhet, frekvens och explosivitet. Vi rehabtränar ryggen också i förebyggande syfte, säger Modos sjukgymnast Magnus Håkansson som tillsammans med Joakim Bäckström och Tobias Nordin ­utgör den trio som kommer att grilla Per-Åge Skröder den här sommaren.

Per-Åge Skröder flyger fram mellan träningsstationerna.

Det är snabba fötter, lyft av vikter, styrka i mage och rygg som prioriteras. Och kondition förstås.

– Det blir hårda pass varje gång jag är här, och så har det varit under hela försäsongen. Jag har tre till fyra pass i veckan med tre olika tränare och de verkar tävla om vem som kan göra ­hårdast pass, säger Skröder och garvar.

– Det här behöver jag och jag hoppas att jag får nytta av den här träningen i vinter, säger Per-Åge Skröder.

Magnus Håkansson beskriver den tuffa träning Per-Åge Skröder går igenom så här:

– Det här tror jag är bland det jobbigaste Per-Åge gått igenom. Utöver de individuella passen med tränare jobbar Skröder med ett helgpass och ett långpass på cykel, säger Magnus ­Håkansson.

En av maskinerna i gymmet är lite elakare än de ­andra.

Det är en lufttrycksbaserad cykel som även ger träning för överkroppen. Det innebär att ju mer tryck som läggs på pedaler och pendlar, desto mer motstånd ger maskinen tillbaka.

– Det är en maskin som blir jobbigare desto hårdare man jobbar. På så vis kan man fullkomligen köra ­skiten ur sig. Det blir mjölksyra i både överkropp och ben. De som kör den här maskinen tycker att det är det jobbigaste de upplevt, säger Magnus Håkansson.

Per-Åge Skröder grillas hårt på cykeln den här ­dagen. När han kliver av den står han på huk, med armbågarna på sina knäskålar och huvudet riktat ner mot marken.

– Så fort du kliver av är det hyggligt, men sen kommer det. Jag hade en minut på den tidigare. Det var fruktansvärt - så det är en bra cykel, säger Skröder och ler.

Det kommer att bli fler hårda pass på den här cykeln i sommar - och den träningen ska göra Skröder rustad för nya säsonger i Modo Hockey.

– Med den här träningen så kan vi förlänga Skröders karriär, säger Magnus ­Håkansson.

Och det har Per-Åge Skröder inget emot.

Mer läsning