Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salmelas egna ord om utvisningen och skadan

Nu berättar Brynäsbacken Anssi Salmela om den märkliga utvisningen han drabbades av mot Rögle.
– Det är obegripligt, jag blev ju skadad, säger han.

Annons

Det var i lördagens bortamatch mot Rögle som Brynäs Anssi Salmela tog upp pucken bakom den egna målburen. I höjd med densamma fick han en slashing av Rögles Daniel Sylwander.

Salmela föll till isen och Röglespelaren visades ut – men även Salmela fick två minuter för filmning.

– Det är obegripligt, säger finländaren. Jag visade upp min skadade hand, eftersom den blödde, för domaren. Men han bara skrattade och sa till mig att åka och sätta mig och att han inte ville se mig. Jag fattade ingenting, men det är vad det är.

Anssi Salmela tvingades ut i omklädningsrummet för att sy och kom aldrig tillbaka i spel något mer i matchen. Men lyckligtvis var skadan inte allvarligare än att han har kunnat träna under veckan.

När Sporten träffar honom i samband med onsdagens träning är han spel- och poängsugen igen.

– Nu går vi för en trepoängare, det blev ju ingen under bortamatcherna förra veckan. Jag är redo och väldigt spelsugen igen, säger han.

Nu väntar två raka hemmamatcher i Gavlerinken, först ut är upphaussade Luleå på torsdagskvällen. Ett Luleå som öppnad säsongen svagt och eventuellt saknar Bill Sweatt, som ju lämnade Brynäs i våras.

Mot Färjestad i sextondelsfinalen i Champions Hockey League på tisdagen (förlust med 3–1, men ändå avancemang med totalt 4–3) spelade han inte.

Sweatt säger till tidningen NSD att det är osäkert om han spelar mot Brynäs. Men han vill inte berätta vilken typ av skada det är, men att den funnits där ett par veckor.

– Vet inte, det är från dag till dag. Det beror på, säger Sweatt till NSD på frågan om han kan spela mot Brynäs eller inte.

Brynäs kommer däremot till spel med samma lag som senast förutom på en punkt. Jens Lööke som gjorde tre mål i J20-matchen mot AIK i söndags är tillbaka.

– Vi har bestämt att varva med Lööke och Linus Ölund i fjärdekedjan för att få med båda i spel, säger Thomas Berglund inför matchen mot sitt gamla lag Luleå.

Som ni kan se och höra i inslaget var även Berglund förbryllad över utvisningen på Salmela för filmning.

– Domarna gör fel ibland och Sjödda var inne och snackade med dom efter matchen, berättar Bulan.

Mer läsning