Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebros bakslag – poängkungen bryter kontraktet och flyttar till KHL: "Självklart tråkigt"

Sakari Manninen vann Örebros interna poängliga på 28 poäng.
Nu lämnar han klubben för spel i KHL.
– I sitt kontrakt har Sakari haft en klausul som gör att ett KHL-lag kan köpa loss honom, säger Örebros sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Annons
Sakari Manninen sägs lämna Örebro. Bild: Johan Bernström/Bildbyrån

Efter en poängstark säsong i finska ligan med HPK anslöt den nu 26-årige forwarden Sakari Manninen till Örebro inför förra säsongen och skrev på ett kontrakt som sträcker sig till våren 2019.

Och det blev direkt succé för den lille forwarden som vann lagets interna poängliga på 28 poäng när klubben klarade sig kvar i SHL.

Men trots kontrakt över den kommande säsongen blir det inte spel i Örebro för Manninen.

Anledningen till det är att den finske OS- och VM-forwarden valt att utnyttja en klausul i sitt kontrakt som gör det möjligt att bryta kontraktet för spel i KHL.

Och det är just det Manninen valt att göra.

– Självklart tråkigt att tappa en sån tongivande spelare som Sakari. Samtidigt har vi vetat om att det har funnit ett stort intresse och detta kom inte som någon stor överraskning. I sitt kontrakt har Sakari haft en klausul som gör att ett KHL-lag kan köpa loss honom. Vi är glada för Sakaris skull och önskar honom lycka till, säger Örebros sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Nästa klubbadress blir enligt Hockeynews.se Jokerit.