Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro Hockey fortsätter gå back – men egna kapitalet nu positivt: ”Betydligt bättre utgångsläge”

Under onsdagen presenterade Örebro Hockey siffrorna från årsredovisningen.
Där syns bland annat att klubben fortsätter gå back, men att det egna kapitalet är nu positivt.
– Örebro Hockey har nu ett betydligt mycket bättre utgångsläge, säger Örebro Hockeys vd Mikael Johansson till klubbens hemsida.

Annons

För dig som Pluskund: Därför valde Palushaj Örebro: ”Han har varit otroligt noggrann”

Örebro Hockey investerade i spelartruppen i början av året och det ledde till att klubben sedan gick mer back. En av spelarna som värvades var Anton Hedman. Foto: Fredrik Karlsson/BILDBYRÅN

Nästa onsdag håller Örebro Hockey 2018 års årsmöte. En vecka i förväg presenterar man nu sin årsredovisning.

Efter några ekonomiskt turbulenta år kunde man nu visa på mer hälsosamma tecken. Bland annat så är nu det egna kapitalet positivt. Den 1 maj 2017 var siffran -3,8 miljoner och den 30 april 2018 hade kapitalet stigit till 6,1 miljoner, vilket innebär att elitlicenskravet för eget kapital är uppfyllt, enligt styrelsen.

Men bland de ekonomiska resultaten fanns även ett par negativare punkter. Omsättningen sjönk nämligen från 105, till 102 miljoner kronor jämför med förra året.

Sen fortsätter klubben att gå back, även om siffrorna går åt rätt håll. Resultatet var i fjol -12,6 miljoner och i år var summan nere på -3,9 miljoner. En ekonomisk förlust som till stor del går att härleda till att klubben i januari beslutade att investera 3,6 miljoner kronor i spelartruppen för att hålla sig kvar i SHL.

– Vi kan nu äntligen lägga ett både sportsligt och ekonomiskt utmanande verksamhetsår bakom oss. Örebro Hockey Klubb har nu ett betydligt mycket bättre utgångsläge att utgå ifrån när vi nu på allvar tar nästa steg mot nya vision "Örebro Hockey skall vara Sveriges bästa hockeyklubb både vad gäller sportslig kvalitet och total upplevelse", säger Örebro Hockeys vd Mikael Johansson till klubbens hemsida.

För dig som Pluskund: Brynäs sportchef efter Palushajs flytt till Örebro Hockey: "Ingen klubbkänsla"

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning