Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny tung förlust för Modo

/

Modo Hockey åkte på en ny svidande förlust när Luleå vann efter 2-4 i Fjällräven Center under lördagen.
Niklas Nordgren var förstås besviken efter förlusten men har inte givit upp hoppet om en play-in plats.

Annons

– Jag är ganska tom just nu och vi gör två dåliga matcher i helgen när vi behöver det som bäst. Klart att det är tråkigt. Vi tar en match i taget och nu är det ny match på tisdag, säger Nordgren.

Mycket stod på spel inför matchen. Både Luleå och Modo har mycket att spela för i de återstående omgångarna så även denna. Luleå vill ha en direkt plats till slutspelet och helst undvika play-in. Medan Modo vill klättra i tabellen och hamna på play-in position.

Precis som vid mötet mot Linköping fick Modo en dålig start. Chris Abbott och Kristian Näkyvä gjorde 1-0 respektive 2-0 innan första perioden var över.

– Mot Linköping var vi inte alls med i matchen från början. Vi går ut och gör för många misstag, även i dag blir det krampaktigt och de sätter en högre fart än oss, säger Nordgren.

I andra perioden tog Modo en tidig time-out och det väckte liv i Modo. De började vaska fram fler och fler målchanser, men fick inte utdelning. Delvis på grund av att målvakten Joel Lassinantti fick ingripa med att göra några viktiga räddningar.

– Jag tycker att Modo var bättre än oss i andra perioden, de var rappare och hetare. Det är bara att tacka och ta emot att vi var mer effektiv än dem i dag, säger Luleås Joakim Fagervall.

En olycklig situation gjorde att Luleå kunde avgöra matchen. Modos målvakt Linus Ullmark försökte få bort pucken men i stället studsar den på något sätt via Oscar Hedman och in i mål till 0–3.

– Så här efteråt blev det målet klart matchavgörande. Nu måste vi tillbaka till grunderna och spela ett bättre försvarsspel, menar Niklas Nordgren.

Niklas Nordgren har spelat kvalserien med Timrå vid två tillfällen. En gång höll de sig kvar och en gång åkte de ur SHL (elitserien). Han har varit med om dessa pressade situationer tidigare och är en spelare som kan hjälpa laget med sin rutin.

Vad kan du göra för att visa vägen?

– Vi måste börja bakifrån och alla måste hjälpa till och vi måste lita mer på varandra i spelet. Alla måste ta ansvar så är det ju, säger Nordgren.

Nu fick även Modo göra ett mål i nummerärt överläge när Juha-Pekka Haataja snyggade till siffrorna till 2-4 i slutsekunderna - och det var efterlängtat.

– Det är förstås bra att vi gör mål i powerplay, det var väntat. Återstår och se om det håller i sig och hur förlösande det var, säger Modos tränare Per Erik Johnsson.

– Klart att det kan vara bra för vårt självförtroende att göra mål i den spelformen, säger Nordgren.

Ja hur mycket sitter i huvudet på er?

– Svår fråga, det törs jag inte svara på just nu, säger Nordgren.