Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu snackar Brynästränaren om Frölunda

Några väl valda, positiva och uppmuntrande ord vände derbyt mot Leksand.
Många i Brynäslaget hyllade tränarduon Thomas "Bulan" Berglund och Petter Nilssons snack mellan första och andra perioden.

Annons

– Äh, jag vet inte om det var det som gjorde att vi vann. Men killarna ska ha en stor eloge för att det gick in och vände på matchen, säger "Bulan inför eftermiddagens match mot Frölunda.

För precis som mot Skellefteå var det en tveksam Brynässtart på matchen. Efter Leksands tidiga ledningsmål höll det i sig hela första perioden.

– Den var så klart inte bra och vi försökte bara få killarna att hitta glädjen i att spela inför fullsatta läktare. Att ta bort anspänningen, slappna av och bara köra. Det var underbart att se hur alla tog det till sig.

Men att hålla såna tal är någonting Brynästränaren helst inte vill göra.

– Nä, det går ju inte att ge såna handikapp i varje match. Nu har vi vänt flera matcher och både vunnit och tagit poäng, säger "Bulan".

När Brynäs mötte Frölunda före landslagsuppehållet var det precis en sådan vändning som kom. Frölunda ledde med 2–0 innan det svängde och Brynäs vann med 4–2 i Gavlerinken.

Nu spelas matchen i Scandinavium.

– Och där är Frölunda ett helt annat lag. Här känns det som om vi måste vara med från första nedsläpp.

På fredagsträningen var det full fart men den där glädje och intensiteten som dyker upp efter en 4–1-seger mot rivalen Leksand. Dessutom i ett så kritiskt läge.

Nästan alla tränade på isen. En som i stället var i gymet var backen Tomas Slovak. Men han spelar förstås mot Frölunda och har på de 12 matcher han har gjort för laget vuxit ut till en klippa och är väldigt viktig.

– En mycket stabil spelare med bra skott och fint passningsspel. En komplett hockeyback helt enkelt, säger "Bulan".

Kontraktet med slovaken gäller säsongen ut och här borde Brynäs vara intresserat av att skriva ett fortsatt kontrakt.

– Jag tycker vi har en mycket bra backuppsättning nu och det är tryggt, avslutar Brynästränaren.

I övrigt ändras inte det vinnande laget heller. Det blir precis samma laguppställning som mot Leksand.

Johan "Honken" Holmqvist är sjuk, Alexander Lindgren vilar efter sin hjärnskakning medan Jörgen Sundqvist, Sebastian Enterfeldt och Jesper Ollas är långtidsskadade.