Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo slipper inte undan kvalspel

/
  • Efter 32 mållösa matcher gjorde han sitt första SHL–mål för Modo, backen Travis Roche. Men det hjälpte inte med hans 1–1 mål. Modo föll ändå.
  • Det blir kvalspel av allt att döma för Modo och nu gäller det för

Modo Hockey gör en riktigt bra match och skakar om HV 71.
Men som vanligt, laget tar inga poäng utan nu är det mer eller mindre klart att det blir kvalspel i jakten på nytt SHL–kontrakt senare i vår.

Annons

– Kvalspel har funnits med i bilden. Nu blev vi blåsta i Linköping, men tycker att vi tagit oss ur det och i kväll är vi med i 60 minuter. Men vi vann inte och jag vill se flera mål framåt, sammanfattade Per–Erik Johnsons i CMore efter HV-matchen.

Nu ska det direkt poängteras att Modo gör en riktigt bra match och man gör det över hela banan. Det var stabilare än på länge i egen zon, det var bättre och snabbare spelvändningar och nu fick Modo ofta till långa anfall vilket skapade tryck i HV-zonen.

Modos bästa period var den första när laget skapade riktigt många chanser men där Gustaf Wesslau i HV-kassen briljerade med många fina räddningar.

Framför allt minns vi Adrian Kempe som hade två riktigt sylvassa chanser under senare delen av perioden. Först en där Wesslau gör en suverän förflyttning och räddar och sedan en i allra sista minuten där HV-keepern har riktigt flyt och pucken slås undan på mållinjen av en HV-försvarare.

– Jag är ganska nöjd med perioden där vi fortsätter att skapa chanser. Vi checkar och löser av varandra på ett bra sätt, sa "Perra" Johnsson efter första perioden.

I HV-kabyssen var man däremot inte alls nöjd och det kan man ju förstå efter att Modo vunnit skotten med 11–4 och dominerat spelet:

– Vi måste upp i banan och på så sätt skapa energi i laget, sa en kritisk Andreas Johansson i HV 71.

Mattias Tedenby spräckte målnollan i Fjällräven Center, eller rättare sagt fick han hjälp av Oscar Hedman att sätta pucken bakom Adam Reideborn i Modokassen. Målet kom dock inte som en blixt från klar himmel genom att HV tog över taktpinnen iandra perioden.

Sedan dröjde det långt in i tredje perioden innan nästa mål och var Modobacken Travis Roche som efter 32 mållösa matcher fick sätta sin första puck i SHL den här säsongen. Framspelspelad av Marcel Hossa höll han inne skottet länge, vilket lurade Wesslau, innan han sprätte upp den i nättaket.

Men mindre än en minut senare kom avgörandet. En snabb HV-spelvändning genererade i en två-mot-en situation där Malte Strömvall, tidigare Luleå och Växjö, satte pucken högt bakom Adam Reideborn.

Ny förlust och 11 poäng upp till Djurgården ovanför kvalstrecket. Allt talar för kvalspel och på frågan vad Modo ska ta med sig dit svarade "Perra" Johnsson:

– Jag vill se det här försvarsspelet, forcheckingen, men mycket mera avslut. Vi behöver inte tänka så mycket och vänta på fina lägen varje gång.