Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo Hockey klarar SHL-kravet

/
  • Modo Hockeys ekonomichef Jan Sjölund, och vd Charlotte Gustavsson berättar om Modo Hockeys resultat för säsongen 2014/2015.
  • Se en tv-intervju med Modos vd på allehanda.se.

Modos vd och ekonomichef visar glatt upp ett positivt miljonresultat för säsongen. "Nu tar vi upp jakten på Skellefteå"

Annons

Det var idel glada miner från Modo Hockey på tisdagen. Klubben hade kallat till presskonferens för att redovisa sett resultat för säsongen 2014/2015. Ekonomichefen Jan Sjölund och klubbens vd Charlotte Gustavsson stod stolta och presenterade den andra vinsten på lika många år för Modo Hockey.

– Säsongen 2013/2014 var första året med svarta siffror på fyra år. Vi stoppade blödningen och kommunavtalet gav oss en helt ny stabilitet. Nu är vi väldigt stolta och glada över att vi kan presentera att Modo Hockey gör ett plus på 2,3 miljoner kronor den här säsongen, säger Charlotte Gustavsson.

Särskilt viktigt är resultatet då SHL ställer nya krav på klubbarna i ligan. Dels handlar det om nya arenakrav men också gällande ekonomin. Samtliga klubbar i SHL måste ha ett synligt eget kapital på fyra miljoner kronor. Säsongen 2014/2015 är ett kontrollår men till säsongen 2016/2017 måste samtliga klubbar i SHL klara kravet, men det fixar Modo Hockey redan nu då klubben redovisar ett eget kapital om 4,3 miljoner kronor.

Att Modo Hockey gör en miljonvinst och säkrar upp SHL-kravet gör att klubben nu får ett visst andrum. Tillsammans med det nya kommunavtalet som tecknades under föregående säsong innebär det att Modo Hockey skapat sig en ekonomisk stabilitet.

– Kommunstöden ligger på 16,5 miljoner kronor men då ska vi komma ihåg att vi betalar pengar till Örnsköldsviks kommun också, 4,5 miljoner kronor i olika hyror, säger Jan Sjölund.

På tisdagen presenterade också SHL-konkurrenten Skellefteå en vinst på 23,3 miljoner kronor. Jan Sjölund kommenterar deras resultat så här:

– Det är en kombination av att de går långt i slutspelet plus att de har många spelare som går till både KHL och NHL.

Charlotte Gustavsson berättar att Modo nu tagit upp jakten på Skellefteå:

– Vi har börjat vår resa nu och tagit några steg mot deras håll. Nu hoppas vi kunna utmana Skellefteå.

TV: Charlotte Gustavsson om Modos miljonvinst

En del i att Modo ska kunna utmana Skellefteå är att Per Svartvadet nu får fem extra miljoner att spendera i sin spelarbudget.

– Det här innebär en ökad möjlighet för oss att ta in spelare. Nu kan vi vara med och utmana om spelare vi inte kunnat tidigare, säger Per Svartvadet som har en klar bild över laget kommande säsong.

– Den har hela tiden varit att ge våra yngre spelare chansen i en bra miljö så det är toppspelare vi vill ha in i laget. Nu handlar det om att hitta rätt karaktär, säger Per Svartvadet.

Charlotte Gustavsson vill ge Per Svartvadet ännu bättre förutsättningar att värva rätt spelare.

– Jag skulle vilja ge honom jättemycket mer pengar då vi successivt vill tillsätta ännu mer till Per. Nu kan vi rekrytera spets så att unga spelare ska känna mer trygghet, säger Charlotte Gustavsson som försöker hitta nya ekonomiska intäkter så att spelarbudgeten kan stärkas ytterligare.

– Vi har satsat på restaurangkonceptet då vi vill att besökarna ska komma hit och vara längre i arenan än tidigare. Vi vill också hitta större nationella sponsorer genom våra större samarbetspartners och tror att det är en väg. Jag vill också poängtera att det ska vara ett komplement till vårt nuvarande upplägg.

Den evigt återkommande frågan ställdes också under presskonferensen;

När släpper Modo Hockey sina två sista nyförvärv?

– Vi ska ha klart med truppen innan semestern, och jag går på semester i juli.

Du skickar en passning till Svartvadet alltså?

– Jajjemen, säger Charlotte Gustavsson och skrattar.

Per Svartvadet svarar:

– Jag skulle också vilja ha klart med truppen så fort som möjligt och hoppas att allt sätter sig de närmaste veckorna.

Mer läsning