Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmöbackens första mål i powerplay räckte bara till en poäng: "Surt som fan"

När Malmö dras med skador har Carl-Johan Lerby fått chansen i powerplay.
Då slog han till i fölustmatchen mot Frölunda.
– Rhett (Rakhshani) sa till mig precis innan tekningen, om Andy (Miele) vinner pucken nu så backa ut så får du den på direktskott och så bara skjut för att döda och så gjorde jag det, säger han till Kvällsposten.

Annons
Carl-Johan Lerby gjorde ett av Malmös mål mot Frölunda. Bild: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Den nu 20-årige backen Carl-Johan Lerby debuterade i SHL redan säsongen 2015-16 när det blev fem matcher för Malmö.

Under förra säsongen var han i det närmaste ordinarie under hela säsongen, men gjorde också sju matcher för Pantern i allsvenskan.

Den här säsongen har det blivit tio matcher för Lerby i SHL och under tisdagens match mot Frölunda såg han till att göra sitt första mål i powerplay när han prickade rätt med ett slagskott.

– Rhett (Rakhshani) sa till mig precis innan tekningen, om Andy (Miele) vinner pucken nu så backa ut så får du den på direktskott och så bara skjut för att döda och så gjorde jag det. Därför han blev så glad också, säger Carl-Johan Lerby till Kvällsposten.

Målet, som innebar 2–2, räckte däremot inte till mer än en poäng då Frölunda vann på straffar.

En poäng som borde varit fler enligt Lerby.

– Det känns surt som fan. Vi är det bättre laget i första perioden, i andra är det 50/50 men de får in två skitmål och sedan får vi in kvitteringen. I tredje har vi mycket lägen men måste bli effektivare i powerplay. Vi kunde avgjort matchen flera gånger, kritiserar backen.