Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Kan bli allt Roche inte var

/

Jag har inte direkt ståpäls. Men jag är åtminstone lite förväntansfull. Shaun Heshka är inte Noah Welch, men han har potential att härska på Modos blå kommande säsong.

Annons

Det har gäspats, det har suckats. Modos silly season så här långt har varit... tråkigt. Visserligen är Byron Ritchie en rätt fin värvning, men det är inte så att Modo-supportrarna kastar pengar på Modos biljettstånd för att få en säsongsbiljett. Det har värvats breddspelare och potentiella SHL-stjärnor, men bomberna och spetsspelarna, som vi alla gillar så mycket, har uteblivit.

Shaun Heshka är absolut inte tänkt som en breddspelare och är inte heller i den ålder att han ses som en framtida backgigant. Han ska leverera direkt. Här och nu. Lyfta Modos PP-spel och bli allt som Travis Roche inte var.

Förutom att Heshka ser ut som en stereotypisk Hollywood-stjärna liknar han även sin landsman, Roche, i många aspekter. Bortsett från att Roche är 200 år gammal och har en kropp som är lika skadedrabbad som Peter Forsbergs högerfot. Han är högerskytt, relativt storvuxen, och har producerat en helt okej poängskörd i ligor som KHL, Liiga och AHL.

Sedan har han bättre skägg än Roche. Det är alltid ett plus.

Problemet verkar dock vara hans defensiv som kritiserats under åren, men så länge Modos tränarstab fattar att det går att rädda upp en sådan brist genom att sätta honom bredvid en defensivt skicklig back känner jag mig lugn.

Och när Noah Welch väl presenteras känns det problemet löst.

Av alla pusselbitar Per Svartvadet presenterat så här långt är Heshka helt klart, bortsett från Ritchie, den som glöder mest. Problemet är bara att de glödande pusselbitarna behöver bli fler för att Modo inte ska behöva återuppleva säsongen 2014/2015 igen.