Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommentar: Den givne var inte så given

Modo Hockey med byggherrarna Per Svartvadet och Peter Forsberg håller på att konstruera Modo Hockey årsmodell 15/16.
Det lär ta tid och supportrarna bör samla på sig massor av tålamod.

Annons

Under den märkliga hockeyårstiden som kallas silly season, som numera pågår året runt, har Victor Olofssons storebror Jesper ansetts som given Modoit kommande säsong, och både Jesper Olofsson och hans agent har bekräftat intresse från Modo.

På tisdagen vid lunchtid presenterades han som nykomlingen Karlskronas första nyförvärv.

Om jag är förvånad? Nej, och jag tror heller inte att affären sprack för att han var för dyr. Jag tror att Modo inte var särskilt intresserat eftersom Jesper är "fel" spelartyp.

Visst, "Jeppe" har haft en fantastisk säsong hos Karlskoga, men han måste få en stor roll i en första- eller andrakedja om han ska hjälpa laget med sitt målskytte, och det tror jag inte Modo kunde garantera.

Modo har dessutom en liknande spelartyp i truppen, Victor Olofsson, och jag tror att man kommer att ha tålamod med honom.

Om Modo siktar att plocka hem någon ex-Modoit från allsvenskan så tror jag det är Malmös Magnus Häggström som är prio ett. Han har varit en dominant i kvalspelet mellan Malmö och Leksand och han klarar betydligt fler roller än Jesper Olofsson.

Därmed inte sagt att Karlskrona har gjort en dålig investering.

Så vad har Modo på gång? Svår fråga, men firma Svartvadet&Forsberg kommer att byta ut många spelare och om det nu blir Larry Huras som blir coach vill han ha ett hårt arbetande lag.

Därför lär Svartvadet just nu jobba med att lösa Radek Smolenaks kontrakt.

Och silly season vore ju inte galen om en massa namn poppade upp. Tittar man i sociala medier så står ärrade veteraner som Per Ledin och Byron Ritchie högt upp på Modosupportrarnas önskelista, men i princip varje namn som blir ledigt kopplas till Modo.

Jag tror att vi kommer att få se en del överraskningar, breddspelare som Ludvig Nilsson och typ Magnus Häggström blandat med några spetsspelare. Så tror jag Modoledningen i alla fall resonerar.

Signaler kommer nu från Växjö att Noah Welch ska vara klar för Modo och det är exakt den typ Modo behöver. Stor, stark tvåvägsback med ledaregenskaper och bra siffror i plus/minus-statistiken. Men det lär vara locket på i den affären tills Växjö avslutat säsongen.