Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jagade stjärnans agent bekräftar: "Har kontakt med Svartvadet"

/

Jesper Olofsson kom tvåa i HockeyAllsvenskans skytteliga och jagas av flera SHL-klubbar. Nu bekräftar agenten, Niklas Granberg, att en dialog förs med Modo.
– Jag har löpande kontakt med Svartvadet om Jesper, säger han till allehanda.se.

Annons

Jesper Olofsson, född och uppväxt i Örnsköldsvik, var en av sensationerna under den gångna säsongen i HockeyAllsvenskan. 22-åringen exploderade i sin utveckling och landade på 23 mål - en notering som gav honom en andraplats i seriens skytteliga.

– Jag är nöjd med min säsong. Jag vet inte om jag skulle säga att det gått över förväntan för jag har alltid vetat vad jag kan göra på isen, säger han om succéåret.

BIK Karlskoga och Jesper Olofssons säsongs avslutades för två veckor sedan efter att klubben misslyckats med att ta sig till direktkvalet. Under onsdagen gjorde den Modo-fostrade forwarden sin sista träning med BIK och nu väntar egen träning tills hans kontrakt går ut sista april. Och medan Jesper Olofsson förbereder sig inför nästa säsong jobbar hans agent, Niklas Granberg, på att komma överens med Olofssons framtida klubbadress.

– Vi är nästan klara med ett beslut. Han kommer att spela i SHL nästa år, så är det, säger Granberg.

Så en ny klubb är snart klar?

– Ja.

Hur många klubbar är det som hört av sig?

– Det är tre SHL-klubbar som är med i racet. Det är full jakt på honom.

Är Modo en av klubbarna?

– Modo är alltid intressant för Jesper eftersom att Victor (Olofsson) spelar där. Sedan är han från Örnsköldsvik dessutom vilket gör det intressant. Sedan vill jag inte kommentera vilka klubbar som hört av sig.

Har ni pratat med Per Svartvadet?

– Jag har löpande kontakt med Svartvadet om Jesper, det har jag.

Våren 2012 lämnade Jesper Olofsson Modo efter sju matcher i A-lagets tröja. De tre senaste åren har spenderats i HockeyAllsvenskan och Danmark. Nu är Olofsson sugen på SHL och känner att det är rätt kliv att ta i karriären.

– Det känner jag. Det är nästa steg i min utveckling och karriär att komma dit. Jag har visat att jag klarar av denna nivå och nu vill jag testa nästa.

Om rätt bud skulle komma från en SHL-klubb, skulle du tveka?

– Nej. Det lockar såklart.

Och vad säger du om Modo?

– Finns det intresse så är det intressant från min sida. Men just nu har jag inget att berätta om framtiden.