Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heroiskt kämpande Örebro vann rysarmatchen – spelar SHL även nästa säsong

Örebro spelar i SHL även nästa säsong.
Det står klart efter att man vunnit med 3–0 i ödesmatchen borta mot Mora.
Detta efter en mycket heroisk insats i Jalas arena.

Annons

► Hockeypuls på App Store ► Hockeypuls på Google Play

Örebro inledde piggt där backen Nick Ebert tidigt höll på sätta 1–0 efter en soloprestation, men sköt utanför. Gästerna fortsatte dock ligga på och fick utdelning till slut. Klockan stod på 09.25 när Viktor Ekbom från skickade iväg ett avslut som inte var av de renaste träffarna. Men den tog på Moraspelare och letade sig in bakom Christian Engstrand i hemmalagets mål.

Mora lyfte upp spelet och började skapa chanser, fick ett powerplay men lyckades inte överlista Eero Kilpeläinen.

I stället var det ytterst nära 0–2 kort efter att Örebro blivit fulltaligt. Jere Sallinen fick dubbla lägen men först svarade Engstrand för en kanonräddning och sedan sköt finländaren i ribban.

Örebro fortsätter trycka på i andra perioden och hade ytterligare en träff i ramen när Joakim Andersson styrde en puck i ribban.

Gilla Hockeypuls på Facebook Följ Hockeypuls på Twitter

Till slut kom 2–0 och det i en sekvens när Mora så när gjort 1–1 i sekvensen innan. Marcus Fagerudd sköt i sargen, varpå pucken letade sig in mot mål och rullade sedan längs mållinjen där ettriga Moraspelare gjorde allt för att trycka in kvitteringen. Men Örebro fick undan den och kom tre mot en. Där valde Marcus Weinstock avslut, ett kliniskt sådant i bortre hörnet utom räckhåll för Engstrand.

Mera Örebrojubel efter Marcus Weinstocks 2–0. Bild: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Ett ytterst viktigt mål i det läget där Mora kommit tillbaka i matchen rent spelmässigt. Resten av perioden dominerade hemmalaget fullständigt. Men Örebro höll undan in till pausvilan.

Det var ett Mora på jakt i tredje perioden. Och de hade sina försök, bland annat ett powerplay som dock inte resulterade i ett mål.

Och det var ett heroiskt kämpande Örebro i hela den tredje perioden som inte tillät Mora komma till de där riktigt kvalificerade lägena.

När Mora sedan tog ut målvakten spikade Sakari Manninen slutresultatet i tom kasse. 3–0 till Örebro och därmed står det klart. Det blir spel i SHL nästa säsong. Den sista matchen hemma mot Djurgården på lördag blir således betydelselös.