Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik Forssells tidigare lagkamrater är tagna av beskedet – men hyllar fansens initiativ

Malmös Erik Forssell och hans familj kämpar just nu efter att ha fått beskedet om att Forssells dotter har drabbats av cancer. För att visa sitt stöd startade "Skellefteå AIK fans" en insamling till Barncancerfonden som nådde 47 200 kronor.
– Fantastiskt initiativ men det är fruktansvärt det som har hänt, säger Forssells tidigare lagkamrat Pontus Petterström till Sportexpressen efter Skellefteås match mot Linköping.

Annons
Bild: Petter Arvidson/Bildbyrån & Ola Westerberg/Bildbyrån

Skellefteås spelare är tagna efter att ha fått reda på att Erik Forssells dotter har drabbats av cancer. Forssell gjorde nio säsonger i Skellefteå och flera av hans gamla lagkamrater chockades av nyheten – och hyllar fansens insamling.

– Fantastiskt initiativ men det är fruktansvärt det som har hänt, fy fan. Man får perspektiv på saker och ting, jag önskar all lycka till familjen Forssell och ber till gudarna att allt går bra, säger han till Sportexpressen.

Bud Holloway har vunnit två SM-guld tillsammans med Erik Forssell. Han blev väldigt chockad när han fick höra om Forssells dotter.

– Jag blev chockad när jag fick höra det. Det är det värsta som kan hända, cancer är en fruktansvärd sjukdom. Jag spelade med Forssell i flera år och träffade såväl hans fru som hans barn. Det får en att tänka på vad som är viktigt i livet, säger Holloway.

Sportexpressen: Supportrar samlar ihop nästan 50 000 kronor. Vad betyder ett sånt initiativ för dig?

– Det är så fint gjort av fansen att göra den insamlingen, det visar hur mycket kärlek som finns, säger Holloway.

Elin Nyström, som är administratör i "Skellefteå AIK fans", la ut ett inlägg där hon skrev att de skulle skicka blommor till familjen Forssell och om någon ville vara med och bidra så var det frivilligt.

När insamlingen avslutades klockan 18:00 på torsdagen så hade totalt 47 200 kronor skickats in. Pengarna kommer att gå till en blombukett till familjen, och kvarvarande pengar skickas till Barncancerfonden.