Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En match, två lag, tre poäng

Annons

Efter en lång vecka är det dags för ny match. Innan landslagsuppehållet tog Brynäs en mycket viktig seger. Segern mot Frölunda, spelarnas reaktioner och lättnaden i Thomas Berglund berättade att man gärna spelat en match till samma kväll.

Nu har det gått några dagar utan match. Kanske var det bra? Laget fick istället för att på ren adrenalin genomföra nästa match andas ut, vila dom spelare som använts mycket hårt och slipa än mer på det spelsystem som nu gäller i Brynäs. Jag tror det kan ha varit en fördel.

Brynäs första match den här veckan spelas mot Skellefteå på bortaplan. Svårast möjliga med andra ord. Lagen som möts går in till första nedsläpp med helt olika förutsättningar. Medan Brynäs måste kämpa för varje enskild decimeter på isen och där varje inspelad poäng är av avgörande betydelse för säsongen har Skellefteå helt andra utmaningar.

Skellefteå vet att man redan vunnit serien. Den spelare i Skellefteå som har minsta känning av slitenhet, skada eller något annat som riskerar deltagande i slutspel vilar. Brynäs motståndare planerar varje match som återstår utifrån en idé om hur det ska användas i slutspelet. Man slipar på detaljer i spelet, justeringar i positioner och man påminner om att dom vanor som läggs i seriespelet är en tillgång i slutspelet.

Skellefteå är givetvis favorit till att vinna matchen, men inga poäng delas ut förrän slutsignalen ljuder och därför kan inte Brynäs helt räknas ut. Kan Brynäs genomföra en cynisk match, en effektiv match och med ett powerplay som är pånyttfödd ger jag laget chansen. Lägg till att Skellefteå också måste slarva en aning för att förlora så förstår ni läget.

Men. För det finns alltid ett men. Brynäs kanvill och - om jag förstod signalerna rätt efter matchen senast - ska ge alla sina motståndare ett inferno av känslor, kamp och en och annan finess.

 Lyckas man går det inte att utesluta att laget ändå vänder hemåt med en poäng.

Tre saker inför matchen mot Skellefteå

Målvaktskampen måste vinnas. Slut på meddelandet.

Brynäs måste vara oerhört jobbiga, plågsamt cyniska i försvarsspelet och smärtsamma att möta för att det ska bli någon poäng. Slut på meddelandet.

Brynäs måste vara det Brynäs som inte känner någon morgondag, som har fullt fokus på nuet och som tror att det är möjligt så till den grad att man vet att det är möjligt att vinna. Slut på meddelandet.