Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurgårdens stjärnor vilar mot Brynäs

/
  • Forwarden Mikael Samuelsson (på bilden) och målvakten Mikael Tellqvist missar matchen mot Brynäs.

Två av Djurgårdens bästa och viktigaste spelare missar matchen mot Brynäs.

Annons

När Brynäs möter Djurgården i kväll så ställer hemmalaget upp med ett skadedrabbat lag. Och det är inte vilka spelare som helst som missar matchen. Både målvakten Mikael Tellqvist som tvingades kliva av i matchen mot Leksand och stjärnforwarden Mikael Samuelsson missar matchen.

Både Brynäs och Djurgården är klara för play in-spel. Tabellnian Djurgården är i nuläget bara en poäng före tabelltian Brynäs, men vinner Brynäs matchen så skapar sig därmed Gävle-laget ett försprång till niondeplatsen som kan säkras i den sista omgången mot Modo.

Blir Brynäs nia i tabellen blir motståndet Luleå. Blir det en tiondeplats så väntar istället Färjestad i kampen om en kvartsfinalplats.

Det är inte bara problem i Djurgården på skadesidan dock. Expressen rapporterar från måndagens träning att Simon Gysbers, Tobias Hage, Sebastian Lauritzen och Steve Saviano var tillbaka i träning under måndagen.

Målvakten Tellqvist som burit Djurgården under delar av säsongen dras med en ryggskada.

– Det är lite dag till dag med Tellqvist. Han kommer att vara klar till slutet på veckan i alla fall, säger Särkijärvi, som medger att det har varit lite oroligt med tanke på att Djurgårdens förstemålvakt har haft känning av ryggproblem tidigare under säsongen, säger Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi till Expressen.

När det gäller Mikael Samuelsson så handlar det om ljumskproblem.

– Framåt onsdag vet vi mer, för han kanske behöver en match på torsdag för att komma i gång ordentligt, säger Hans Särkijärvi.

Mer läsning