Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det krävs överraskningshockey

Annons

Efter några omgångar där alla lag i den nedre botten vägrat vinna sina matcher har det inte hänt särskilt mycket i tabellen. Brynäs seger mot Luleå skapade viss distans till lagen bakom, men det handlar inte om något andrum. 

Det är nu dags för omgång 51 och motståndarna heter Örebro. Ett Örebro som inte förlorat särskilt mycket den senaste tiden. En förlust på dom senaste åtta matcherna talar sitt tydliga språk. Rent statistiskt kommer en ny Örebroförlust allt närmre.

Finns det anledning att tro att den kommer i Gavlerinken? Nja, säger jag. Brynäs har hittat igen arbetsmoral och vilja, men räcker det mot en motståndare som inte minns hur det känns att förlora. Jag vill tro det.

Brynäs kan vinna den defensiva matchen i matchen. Det är min uppfattning att Brynäs väl matchar Örebro defensivt, men att det är en utmaning att göra detsamma offensivt. Det kommer att krävas en överraskningsishockey.

Brynäs behöver bryta invanda mönster i sitt spel för att kunna överraska i den femtioförsta omgången. Därför sätter jag min förhoppning - återigen - till spelare som Adam Brodecki och Oskar Lindblom. Kanske kan det inspirera Westerholmarna till ytterligare ett steg i sin SHL-utveckling? 

Hur det går? Ingen aning, men vågar Brynäs hålla sitt defensiva recept och krydda det med innovativt mod i offensiven ger jag laget en hygglig chans. 

Tre saker inför Brynäs - Örebro

Powerplay. Våga, våga, våga. 

Ge Adam Brodecki och Oskar Lindblom mer istid. Våga, våga, våga.

Anton Rödin gör mål i tom kasse? Våga, våga, våga.

ERIK SANDBERG