Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den motståndare Brynäs ska besegra är Brynäs

Annons

Även om alla poäng är viktiga för Brynäs och förlusten mot Frölunda sved så dröjde sig smärtan - förutom Bertilssons skada - inte sig kvar särskilt länge. Varför? Om Brynäs ska vinna matcher krävs det mycket av laget. Full koncentration, full fart och full lojalitet. Av alla. Spelarna i Brynäs är mer beroende av varandra än vad spelare i andra lag är. Därför måste det komma matcher när allt inte är på plats. När det sker straffas Brynäs hårt. Det hände mot Frölunda.

Matchen mot Frölunda är historia och åt den kan inget göras, men det kan göras desto mer mot Linköping.

Det är alldeles säkert ett Brynäs som lärt sig en del från matchen i lördags. Det är inget nedstämt hemmalag som glider in i Gavlerinken. Det är ett revanschsuget.

Jag ger Brynäs goda chanser till poäng mot Linköping. Hemmaspelet har börjat fungera. Visst hade ett bättre lag än Leksand straffat Brynäs hårdare än vad man gjorde i den senaste hemmamatchen, men det spelar ingen roll. Brynäs krånglade sig ur den första perioden och sedan var det liksom inget snack.

Linköping är ett bra motstånd, men den motståndare hemmalaget ska besegra är sig själva. Tveka inte, gör det ni kommit överens om innan och låt ingen störa er.

Som vanligt kommer matchen att avgöras genom dom spelare som spelar i tredje och fjärde formationerna. Är Blomqvist på gång? Har Westerholmarna och Mannberg laddat med rätt batterier? Har Wallace något mer att ge? Om några timmar vet vi.

Tre saker inför Brynäs - Linköping

Vem ersätter Simon Bertilsson? Ingen. Frågan är felformulerad. Vilka delar på hans uppgifter är en bättre fråga.

Vem drar den här hemmamatchens Adam Brodecki-fräckis? Adam Brodecki? Jag tror det.

Thomas Berglund är fokuserad, laget är redo, är du? Nu Gävlar!

ERIK SANDBERG