Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsbloggaren: Kalla hjärnor och bultande hjärtan

Annons

Efter att Brynäs har förlorat två matcher på rad mot Skellefteå är uppförsbacken lång och besvärlig. Omöjlig? Inte alls. Svår? Givetvis.

Brynäs har inte varit utspelat i någon av dom två kvartsfinalerna. Tvärtom har möjligheterna till seger varit goda, men även om möjligheten till seger varit goda har det egentligen aldrig varit riktigt nära.

Skellefteås spetskompetens är bred, omfattande och varierad. Brynäs spetskompetens ligger i hårt arbete och disciplin. Matchen i Gävle senast var ett exempel på vad jag menar och vad som krävs.

Brynäs var bra. Under stundom riktigt bra. För att laget ska kunna vinna match tre behöver Brynäs göra en än mer helgjuten match. Inga misstag får ske och möjligheterna som laget ges måste tas. Powerplayspelet senast höll god klass, den kontrollerade aggressiviteten likaså, men hjärnorna måste vara kallare än i Gävle.

Det gäller både spelare och ledare. Samspelet mellan kalla hjärnor och bultande hjärtan måste fungera – och mest viktigt – det får aldrig vara bultande hjärnor och kalla hjärtan.

I mina ögon är det lagets enda möjlighet att ta sig tillbaka in i matchserien.

Kalla hjärnor och bultande hjärnor. Gäller både spelare och ledare.

Tre saker inför kvartsfinal III

Nu är det dags för en målvakt att stå på huvudet.

Inga utvisningar är bra utvisningar, men det finns onödiga utvisningar. Låt bli dom.

Laget, laget, laget. Inget annat. Nu Gävlar.