Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs sportchef svarar på backfrågan

Backarna Oscar Eklund och David Westlund försvinner samtidigt som ryktet om Nicklas Danielsson definitivt kan suddas ut.
Nyförvärven in till Brynäs lyser dessutom fortfarande med sin frånvaro...
– Jo, jag har väl fått frågan några gånger vad jag egentligen gör om dagarna, skrattar sportchefen Stefan Bengtzén.

Annons

Brynässupportrarna är väl inte kända som de mest tålmodiga och det enda som har tickat in på pluskontot sedan säsongen tog slut för en månad sedan är backen Jonatan Pudas.

Många funderar och har åsikter när det enda som händer är att spelare lämnat föreningen. Under torsdagen blev det klart att backarna Oscar Eklund och David Westlund flyttar från Brynäs. Båda satt på varsitt kontrakt som gällde nästa säsong också.

– Men det kom inte som någon större överraskning. Vi ser det här som en öppning att värva in två nya backar på de platser som nu finns tillgängliga, säger Bengtzén.

David Westlund fick sparsamt med speltid den här säsongen och där hade Brynäs ett samtal med honom där man förklarade att det skulle bli en utlåning om han stannade kvar.

Då nappade Karlskrona med Micke Sundlöv som sportchef och presenterade 20-åringen som ny spelare.

– Det blev väl en utmärkt lösning för alla. Det var ju Micke som plockade upp honom i Brynäs, säger Bengtzén.

Oscar Eklund hade inte heller den bästa av säsonger och blev aldrig det backlyft Brynäs önskade. Han valde att säga upp sitt kontrakt i förtid.

– Vi har haft en dialog och när det fanns den här möjligheten och det gick att göra på det här viset känns det också helt okej.

Det har tidigare pratats om att hans gamla klubb Djurgården skulle vara en möjlig klubb. Där är dock ingenting klart än.

Det öppnar då upp för Brynäs att värva. Men några namn kan Bengtzén inte ge ut.

– Men det ska inte vara så långt bort nu och då kan det rassla till på flera fronter, säger Brynäs sportchef som förutom backarna också jagar två forwards.

– Det stämmer att det nu är fyra spelare som kommer att ansluta. Jag kan faktiskt inte säga exakt när det här sker men förhoppningsvis så snabbt som möjligt. Kanske till början av nästa vecka.

En som i alla fall inte kommer att presenteras är Nicklas Danielsson. Ex-Brynäsaren som fick lämna Rapperswil när det åkte ur högsta ligan i Schweiz stannar kvar i alplandet. Han har skrivit på för Lausanne.

Brynäs började träna igen i måndags efter uppehållet sedan Skellefteå blev för svårt i kvartsfinalserien.

– Men just det faktum att vi hängde med dom så bra gör att det andas rejält med optimism i och kring laget. Vi hade ett möte i samband med nystarten i början av veckan och alla är riktigt sugna på att sätta i gång igen, avslutar Bengtzén.