Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs sparkar Tommy Jonsson

/

Brynäs sparkar nu Tommy Jonsson.

Annons

Ny tränare blir Thomas "Bulan" Berglund med Petter Nilsson som assisterande.

HÄR LÄSER ni en lång intervju med honom.

Även Andreas Dackell och Ove Molin flyttas från ledningen av Brynäs SHL-lag.

– Vi har kommit till vägs ände, säger Stefan Bengtzén, sportchef i Brynäs IF i ett pressmeddelande. Vi har verkligen försökt internt med alla medel att komma framåt och hitta lösningar. Nu känner vi att vi har kört fast, och i det här läget måste vi göra en förändring på tränarsidan för att få ny inspiration, och den energi vi behöver för att skapa bättre resultat.

– Åter igen vill jag poängtera att vi inte har haft några interna stridigheter, och det finns inga ”hard feelings” mot de tränare som nu får kliva åt sidan, fortsätter Bengtzén. Att vi väljer att ta bort alla tre tränare är för att vi vill göra förändringen total.

Nye tränaren Thomas "Bulan" Berglund spelade 17 säsonger i Luleå fram till 2005. Han var sedan J20-tränare, och därefter assisterande tränare till Jonas Rönnqvist under två säsonger, men tog sedan en paus från hockeyn efter förra säsongen.

Petter Nilsson har även han en lång spelarkarriär i Luleå bakom sig. Han har tidigare bland annat varit assisterande tränare åt Thomas ”Bulan” Berglund i Luleå J20, samt även verksam som tränare i Boden Hockey och huvudtränare för allsvenska Tingsryd.

– Bulan som blir huvudansvarig kommer med en gedigen erfarenhet efter att ha varit fyra år i Luleås tränarstab, och gjort det väldigt bra tillsammans med Rönnkvist och Åkerström, säger Stefan Bengtzén. Vi får in en tränare som är otroligt sugen och passionerad för uppdraget. Med sin energi och framtidstro så hoppas jag givetvis att han är precis vad Brynäs IF behöver i det här läget.

– Valet av Petter Nilsson som assisterande tränare kommer i mångt och mycket från Bulans egna önskemål, även om jag också mycket väl känner till Petter, fortsätter Bengtzén. Han och Bulan har kamperat ihop på J20-nivå i Luleå. De har en god relation och kan varandra väl, vilket känns viktigt i det här läget.

Tommy Jonsson plockas helt bort från Brynäs IF, hans kontrakt går även ut i vår, medan Andreas Dackell och Ove Molin kommer att erbjudas nya uppgifter i föreningen.