Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs centerstjärna opereras igen

/

Han skadades i slutet av november.
Men än är problemen inte över för Sebastian Enterfeldt som tvingas till en ny operation.
– Det här måste fixas, annars kan jag inte hålla i klubban som jag ska, säger Enterfeldt till Sporten.

Annons

Enterfeldt, bland annat en av SHL:s bästa tekare, är en av spelarna som Brynäs sportchef Stefan Bengtzén räknar som nyförvärv eftersom han missade så mycket av förra säsongen.

Men Enterfeldts come back kan dröja, trots att han skadade sig i en match i slutet av november när han tacklades mot kortsargen av Färjestads Anton Hedman.

Enterfeldt bröt vänster underarm, och sedan visade det sig även att armbågen var skadad.

Men nu när Brynässpelaren har börjat träna, och en ny skada har uppdagats.

– Tydligen är det några ligament i handleden, som också har blivit skadade. Jag måste självklart få ordning på det, för det handlar om när jag håller klubban, skjuter eller passar, säger 27-åringen till Sporten direkt efter fredagens andra träningspass.

– Det här hände väl samtidigt som den andra skadan, men jag har ju inte märkt det förrän jag började träna för några veckor sedan.

Nu krävs en ny operation som genomförs på måndag i Linköping, och därefter följer ny rehabilitering – och frågan när han kan vara tillbaka för fullt.

– Jag väljer att ta det lugnt nu. Det här måste få läka. Om det sedan har en det sedan tar en månad, två månader eller ett halvår spelar egentligen ingen roll. Huvudsaken är att jag blir helt återställd, säger Enterfeldt.

I fjol missade Enterfeldt 32 SHL-matcher för Brynäs under sin andra säsong i klubben.

Mer läsning