Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Landslagsbacken lämnar Mora – lånas ut till SHL-konkurrenten Malmö

Dansken Matias Lassen, 21, lånas ut från Mora IK till Malmö Redhawks.
Ansedda bloggen MrMadhawk.se var först med att avslöja nyheten – som nu bekräftas av Dalaklubben.
– Ett perfekt tillfälle för Matias att få mycket speltid de kommande matcherna, säger Moras sportansvarige Anders Sundby i en kommentar.

Annons
Moras Matias Lassen. Bild: Johan Bernström/Bildbyrån.

MrMadhawk.se var under onsdagen först med att rapportera om att Matias Lassen lämnar Mora för spel i Malmö. Kort därefter blev uppgifterna bekräftade.

Lassen hämtas in i fyra matcher, och skåningarna väljer att agera eftersom de saknar Niklas Arell och Erik Andersson på grund av skador samt att juniorbacken Malte Setkov har lunginflammation.

Enligt bloggen hoppas Malmö att Lassen kan spela redan i kvällens match mot Karlskrona, men att det mer troligt blir klart till mötet med Frölunda på lördag.

– Malmö har kort om folk på backsidan och detta är ett perfekt tillfälle för Matias att få mycket speltid de kommande matcherna, säger sportansvarige Anders Sundby till Moras hemsida.

Den danske landslagsbacken har spelat 17 SHL-matcher för Mora den här säsongen, men har haft svårt att ta en ordinarie plats och är poänglös. Han har sex utvisningsminuter och minus fyra i plusminusstatistiken.

Enligt MrMadhawk väntas Mora få tillbaka Daniel Grillfors och Viktor Amnér, och anser därför att de har råd att släppa Lassen till Redhawks.

LÄS OCKSÅ

► (+) Då måste Mora lämna besked i arenafrågan: "Vi jobbar dygnet runt"

► (+) Morakaptenens tröst efter ännu ett nederlag: "Poängen kommer"

► (+) Storspelade Engstrand när att leda Mora mot segern:"Hade lika gärna kunna fått dit en klubbspets"