Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Appelgren lämnar Leksand

/
  • Andreas Appelgren hoppar av som huvudtränare för Leksands IF.

Andreas Appelgren lämnar uppdraget som huvudtränare i Leksands IF.
Norrmannen Sjur Robert Nilsen tar över med omedelbar verkan.

Annons

– Andreas och jag hade ett möte i går där Andreas tackade nej till en fortsättning som lagets huvudtränare för kommande år. Därför har Andreas, i samråd med Leksands IF, kommit överens om att det bästa för föreningen är att Sjur Robert Nilsen tar över huvudansvaret redan nu, berättar sportchefen Tore Jobs i ett pressmeddelande.

Sjur Robert Nilsens optionsavtal övergår till ett avtal, där han blir huvudtränare resten av den här säsongen samt de två kommande.

Andreas Appelgren kom till Leksand från Skövde IK inför säsongen 2011/2012. Han inledde som assisterande tränare, men fick senare på säsongen ta över huvudansvaret efter Christer Olson och Niklas Eriksson.

– Andreas har gjort fyra fantastiska säsonger som huvudtränare i Leksands IF, och har gjort en oerhörd insats för laget och föreningen, säger Tore Jobs som hade ett möte med Appelgren på torsdagen.

– Vi hade ett avtalat möte, gällande hans framtid i föreningen, och då berättade Andreas att han kommit fram till att han inte är aktuell för att leda laget nästa säsong. I och med detta tycker han att det är mest rätt mot Leksands IF att låta Sjur Robert Nilsen ta över huvudansvaret redan nu.

Appelgren lämnar dock inte klubben, utan får andra uppgifter resten av säsongen. Han ska bland annat hjälpa till med scoutingen.

– Han kommer att hålla koll på våra och våra motståndares matcher, och tillsammans med Jonas Levén analysera matcherna från läktarplats, berättar Tore Jobs.

Leksands nye sportchef är nöjd med arbetet som Appelgren hittills har uträttat under sin tid i föreningen.

– Andreas sätter föreningen, laget, publiken och sponsorerna, i första hand och gör det som han tror blir det bästa för Leksands IF. Det visar vilken stor ledare han är, och vilket hjärta han har för denna förening, säger Tore Jobs.