Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aktuell för Modo igen i kvalspelet

/
  • Modo Hockey vill gärna se Donald Brashear i laget igen inför kvalspelet.

Modo Hockey har ytterligare ett ess i rockärmen som kan bli aktuell för spel i den stundande kvalserien.
Det är forwarden Donald Brashear som mycket väl kan dyka upp i Modotröjan igen.
– Jag vill gärna att han kommer tillbaka, säger Modos General Manager Per Svartvadet.

Annons

Parterna har kontakt med varandra och i slutet av den här veckan tror Per Svartvadet att han har en tydligare bild av om den storväxte Donald Brashear ansluter till Modo igen inför kvalspelet.

– Vi strävar efter att samla en så stor grupp som möjligt som ska gå in i kvalspel väl förberedda både spelmässigt och mentalt, fortsätter Per Svartvadet.

Modos värvning av NHL-ikonen Donald Brashear slog ned som en bomb i hockey-Sverige och alldeles i slutet av november gjorde han debut för sin nya klubb i SHL.

I kontraktet med Modo fanns inskrivet att han fick åka hem till sin familj i Quebec under juluppehållet. Det gjorde Brashear som kom tillbaka i januari för att sedan återvända hem till Quebec igen direkt efter matchen mot Linköping 31:a januari.

Ingen har väl riktigt på allvar räknar med att se Donald Brashear i Modo igen den här säsongen och kanske allra minst nu när bredden i A-truppen är större än någon gång tidigare under säsongen.

– Vi får se vad som händer. Kontakten finns och jag vill gärna se honom i laget igen, säger Per Svartvadet.

43-årige Brashear har spelat 12 matcher för Modo, men det var väl egentligen inte förrän på slutet som han fick istid och en ärlig chans att visa vad han kan tillföra laget ute isen, och inte bara i omklädningsrummet och i spelarbåset.

Från att han gjort sporadiska inhopp under matcherna och inte spelat mera än en dryg minut fick Brashear en större roll i laget även på isen. I de avslutande matcherna han gjorde före senaste hemresan snittade han faktiskt runt åtta minuter per match.

Nu är det skarpt läge och det är tydligt att Modo Hockey inte lämnar någonting åt slumpen. Det här kvalet ska klaras och Modo Hockey ska vara en de 14 hockeyklubbar som spelar i SHL säsongen 2015/2016.

Spelartruppen har förstärkts den senaste tiden med bland annat Marcel Hossa och Emil Pettersson och nu verkar det som om Modo vill att även Donald Brashear ska vara tillgänglig under kvalspelet som börjar med en hemmamatch i Fjällräven Center 16 mars.

Men först ska Modo avrunda grundserien och det gör man genom att möta Brynäs i Gavlerinken torsdagkväll:

– Självklart vill vi fortsätta med en ny vinst efter Örebromatchen för att få en ännu bättre känsla inför kvalet, avrundar Per Svartvadet.