Annons
Vidare till hockeypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peter Popovic lämnar Tre Kronor – men vill fortsätta som tränare: "Det här jag vill hålla på med"

Efter VM nästa år slutar den assisterande förbundskaptenen Peter Popovic.
Det berättar han i en intervju med Hockeynews.
– Jag satt och kollade och det är den åttonde säsongen som jag ska påbörja nu, men sedan efter VM i maj tar det slut, säger Popovic till Hockeynews.se.

Till våren kliver Johan Garpenlöv in som förbundskapten när Rikard Grönborg slutar.

Och en annan som slutar är assisterande förbundskaptenen Peter Popovic. I en intervju med Hockeynews.se meddelar han att han inte har blivit erbjuden något nytt kontrakt, och att han därför slutar efter nästa VM.

Men sluta som tränare tänker han däremot inte göra.

 – Det är så långt kvar på den här säsongen som precis har börjat. Men jag känner att det är det här jag vill hålla på med i någon form. Helst tränare. Det finns andra saker som man också kan göra, men tränarbiten är nummer ett. Jag har tänkt att fortsätta fast just nu vet jag inte vad det blir, säger Popovic till Hockeynews.

Popovic lämnade jobbet som huvudtränare i SSK år 2011 och har sedan dess ingått i Tre Kronors ledarstab. Han har fått varit med och vinna tre VM-guld, ett silver och ett OS-silver.