Annons
Vidare till hockeypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Operation väntar för Nynäshamnssonen Gustafsson – som åker tillbaka till VM direkt: "Vill vinna guld"

Erik Gustafsson ska operera tummen i Stockholm.
Sedan flyger han direkt ned till Köpenhamn igen.
– Man vill bara med på den här resan och gå så långt som möjligt. Dom här grabbarna vill man vinna guld med, säger Gustafsson till Hockeynews.se.

Både Erik Gustafsson och Elias Pettersson bröt tummen i söndagens match mot Schweiz och VM-turneringen i Danmark var därmed över för den svenska duon.

Sedan dess har Gustafsson varit kvar i Danmark och stöttat sina lagkamrater.

Men under onsdagen åker han hem till Stockholm.

Om än för en kort stund.

Där väntar nämligen operation av den brutna tummen på torsdagen och sedan följer en tid i gips och rehabilitering.

– Tre veckor i gips efter operationen, sen får jag ta av det och antar att jag kanske kommer ha en skena också ett tag. Jag har inte fått allt hundra procent klart för mig när det gäller detaljerna men det ska läka ganska snabbt i alla fall så det känns ju väldigt skönt, säger han till Hockeynews.se.

Direkt när operationen är över tänker han sätta sig på första bästa flyg tillbaka till Köpenhamn.

Drömmen om att få fira ett VM-guld med laget lever fortfarande.

– Det är inga små grupper i laget utan alla känner alla och snackar med alla. Vi tycker om varandra, vi har en skön stämning och även om vi inte har bästa omklädningsrummet här nere och dyker alla upp med glädje och peppar varandra och det är inget gnäll, säger Gustafsson.