Annons
Vidare till hockeypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missa inte Hockeypuls tv-klassiker – så följer du ditt favoritlag i SCA-cupen: ”Fyra lag med potential”

 
SCA-cupen 2019
Visa alla artiklar

Det är tv-klassikern där träning blir tävling.
Fyra tilltänkta topplag drabbar samman när Hockeypuls direktsänder från SCA-cupen för sjätte året i rad.
– Nu börjar hockeysäsongen på riktigt, säger Adam Johansson om satsningen.

Fyra veckor kvar till seriestarten.

Dags att varva upp för allsvenskans toppkandidater och dags för dig att avgöra hur långt ditt favoritlag kommit i sina förberedelser inför säsongen.

Du gör det bäst på hockeypuls.se där vi tv-sänder SCA-cupen med start nu på onsdag 28 augusti då Timrå möter Mora i Sundsvall Energi Arena. Därutöver sänder vi ytterligare fyra matcher i den klassiska försäsongsturneringen där även Modo och Björklöven deltar.

– Nu startar hockeysäsongen på allvar, känner jag. Augusti blir september, man börjar kunna räkna dagarna till premiären och tack vare SCA-cupen blir det en tävlingsnerv även i träningsmatcherna. Det är ju en traditionsrik turnering också, 46:e upplagan totalt och vi har tv-sänt i stort sett alla matcher de senaste åren, säger Adam Johansson.

Vad är nytt för i år, om vi ser till våra tv-sändningar?

– De som sett våra sändningar från SCA-cupen tidigare kommer att känna igen sig. Studiosnack före match, välkända kommentatorer och en rinksidereporter som förmedlar känslan närmast isen. Dessutom lägger vi alltid ut ett paket med highlights på sajten efter varje sändning, säger Adam Johansson.

– Det som är nytt för i år är en podcast som vi lanserar dagarna innan själva cupstarten. I den går vi genom samtliga fyra lag inför cupen och resonerar om förutsättningarna inför säsongen.

Sportsligt då, det här känns som fyra ganska starka allsvenska lag på förhand?

– Jag skulle säga att det är fyra lag med potential, men med olika utmaningar. Timrå får rimligen en push med Jonathan Dahlén, Mora har en orutinerad tränare i Jeff Jakobs men har fått till en ganska bra spelarmix för att ha åkt ur SHL, Modo har byggt vidare på fjolåret och spetsat till forwardssidan lite. Björklöven har plockat några av AIK:s absoluta toppar och har fått in Per Kenttä i föreningen som bara det borde ge en framtidstro. Jag blir inte förvånad om ”Löven” slutar topp-4 i år, säger Adam Johansson.

Om vi tar lag för lag, vad kommer du följa extra noga i SCA-cupen?

När det gäller Mora: Vem blir uttalad förstemålvakt? Sedan är det forwardssidan som behöver offensiva katalysatorer. Vilka kliver fram, vilka får spela powerplay? Det är många roller som ska fyllas där till skillnad från backsidan som ändå ser ganska stabil ut för den här nivån.

När det gäller Modo: Spännande att se vem som tar förstaspaden även där och hur de löser backsidan. Vem får spela med Tobbe Enström? En eller möjligen två kedjor känns intakta från i fjol men hur resten formeras är jag lite nyfiken på. Vilka hittar kemi redan i det här skedet?

När det gäller Björklöven: Här anar man ju ett stort revanschsug från i fjol, både från befintliga spelare och nyförvärv. Flera stjärnlirare som har mycket att bevisa, men som samtidigt skulle kunna börja leverera direkt om de hittar lite flow.

När det gäller Timrå: Vilken blir den tydliga förstakedjan och vilka kommer att få spela med Jonathan Dahlén? Intressant att se också om Victor Brattström kan leva upp till förväntningarna som finns hos fansen. Nu är det upp till bevis, säger Adam Johansson.

Här är matcherna vi sänder från SCA-cupen!

Onsdag 28 augusti: Timrå-Mora

Fredag 30 augusti: Björklöven-Timrå

Fredag 30 augusti: Modo-Mora

Lördag 31 augusti: Björklöven-Mora

Lördag 31 augusti: Modo-Timrå

Så gör du för att se matcherna!

Som prenumerant hos oss behöver du inte betala något för att se våra tv-sändningar. Matcherna ingår i din prenumeration! Genom att logga in på hockeypuls.se får du tillgång till alla matcher vi livesänder samt alla plusmärkta artiklar på våra sajter.