Annons
Vidare till hockeypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JUST NU: Inga nationella prov i skolorna i vår – se myndigheternas pressträff här

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap kommer att hålla en gemensam pressträff om covid-19 under måndagen och läget i landet.
Här kan du följa livesändningen.

LIVE-TV: Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här:

Just nu hålls dagliga presskonferenser med Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter.

Statsepidemiolog Anders Tegnell inledde måndagens presskonferens med att tacka för det stöd Folkhälsomyndigheten fått de senaste dagarna. Han fortsatte med att berätta om läget i världen och Sverige.

Angående de diskussioner som förs angående skidorterna så konstaterade Anders Tegnell att man på flera ställen stängt sin after ski och även stängt liftar där man sitter trångt. Diskussionerna fortsätter och man återkommer med fler besked under tisdagen.

Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson meddelade att det inte blir några nationella prov i skolorna våren 2020, utöver de som redan gjorts.

– Vi bedömer att skolan har fullt upp som det är idag och att det blir svårt att genomföra nationella proven på ett likvärdigt sätt, säger Peter Fredriksson.

– Lärare har annat underlag för att sätta betyg.

Texten uppdateras i samband med sändningen.