Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

William Nylander lämnar Modo

/

Toronto Maple Leafs väljer att kalla tillbaka William Nylander. Svartvadet: "Det är utanför vår kontroll"

Annons

Klockan 12 på måndagen kom pressmeddelandet. William Nylander som varit utlånad från Toronto återkallas, och lämnar Modo Hockey med omedelbar verkan.

– Det ligger tyvärr utanför vår kontroll då reglerna för övergångar är skrivna på det här sättet, säger Modo Hockeys general manager Per Svartvadet i ett pressmeddelande.

Per Svartvadet beklagar situationen.

– Vi är oerhört stolta och glada att vi hjälpt William till den spelare han just nu är, vilket visar att vi i Modo Hockey jobbar på rätt sätt. Naturligtvis har vi gjort vad vi kunnat för att behålla honom i organisationen då det är en skicklig spelare, men denna fråga är styrd av SHL-avtalet. Vi önskar William lycka till i den fortsatta karriären.

Det blev 21 matcher och 20 poäng för William Nylander i Modo den här säsongen. Enligt uppgifter har redan William Nylander lämnat Örnsköldsvik.

Michael Rosell, William Nylanders agent, vill inte kommentera sin klients flytt från Modo.

– Vi kommenterar ingenting i nuläget. Det överlåter vi till klubbarna, säger Rosell till allehanda.se.

Modos vs Charlotte Gustavsson beklagar tappet.

– Det är förstås jättetungt för oss. Vi ville ha kvar honom och har försökt med allt vi kan. Men Toronto har beslutat sig för att återkalla honom och då finns det inte längre något vi kan göra, säger Charlotte Gustavsson till Sportbladet och berättar att Per Svartvadet just nu letar efter spelare som kan ersätta William Nylander.

William Nylander kommer inleda karriären i Nordamerika i AHL.

Mer läsning