Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wargh hoppas på att få möta Modo

/

Björklöven har svarat för en stark säsong, en säsong som kan komma att avslutas med ett mäktigt derby mot Modo.
– Det hade varit grymt skoj, tänk vilken publikfest, säger förre Modospelaren Tommy Wargh.

Annons

Björklöven har fortfarande chans på andraplaceringen i direktkvalet till SHL. Det skulle innebära en bäst av sju-serie mot Modo. I Björklövens lag finns Örnsköldsvik och Modosonen Tommy Wargh. Han har just blivit pappa till en liten flicka, något som hjälper till att tänka på annat när det går tungt.

– Igår när vi förlorade mot Vita Hästen så var jag sur hela vägen hem men sen fick man sig ett leende ändå.

Tommy var med i laget som bärgade Modos SM-guld 06/07. Örnsköldsvik är hemma för honom även om han trivs bra i Umeå. Hjärtat klappar nu för både Modo och Björklöven.

– Jag måste säga att hjärtat är tvåfärgat nu, säger han med glimten i ögat.

Björklöven fick kvala förra säsongen för att hålla sig kvar i Allsvenskan. Målet för årets säsong var att det skulle gå bättre än så.

Lagets sportchef Fredrik Grönberg är nöjd med vad laget presterat så långt.

– Vi har redan trotsat experternas tips. Jag trodde kanske inte att vi skulle gå så här långt men jag är absolut inte förvånad, säger Grönberg.

Nu stundar ett eventuellt kval mot Leksand eller Modo men först måste de se till att vinna mot Rögle på fredag. Där har Grönberg en bra känsla.

– Det kommer bli tufft där nere i Ängelholm men jag tror att vi passar Rögle ganska illa, vi har spelat bra mot dem hela säsongen, jag tror vi fixar det.

Grönberg vill ha heta derbyn nästa år.

– Det är klart att rent praktiskt skulle det vara kul med Modo för publiken och så men jag tror jag väljer Leksand för jag vill ha både Modo och Björklöven i SHL, vilka häftiga derbyn det skulle bli nästa år.

Wargh delar den åsikten även om det skulle vara kul att få spela mot Modo. Han har kommit tillbaka efter en tung skada och är i det stora hela nöjd med sin insats.

– Jag slet av magmuskeln, trodde först inte det skulle vara så allvarligt men förstod snabbt att det var illa. Jag kunde knappt ta mig ur sängen eller göra behoven på toaletten.

Han beskriver sig själv som en back som vill ha mycket puck och bidra i det offensiva spelet. I år har han skrapat ihop 13 poäng på 29 matcher där han varit en starkt bidragande orsak till att Björklöven hamnat i Play-off. En annan orsak till Björklövens framgångar är fansen som Wargh gärna hyllar.

– Det är helt sjukt tryck här och de har stöttat oss hela säsongen, nu senast mot Vita Hästen var bland det värsta jag varit med om, säger han.

Mer läsning