Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill utmana Modo på allvar i finalen

/
  • Lars Karlin är framme i en ny DM-final med sitt Sollefteå Hockey mot Modo. Förra gången gick finalen till sudden där Modo avgjorde.

Senast Lars Karlin tränade Sollefteå Hockey tog han laget till DM-final och pressade Modo Hockey till en 10 minuter lång sudden innan Kyle Cumiskey avgjorde för SHL–klubben.
Nu är Sollefteå där igen med Lars Karlin i båset.
– Vi är beredda att ta kampen och försöka utmana Modo på allvar, säger SHK-tränaren inför fredagskvällens match.

Annons

För Sollefteå Hockey är det här utan tvekan årets match. Inte bara sportsligt utan de hoppas förstås också på ett rejält klirr i klubbkassan.

– Klubben har verkligen gjort ett fantastiskt arbete med arrangemanget och kan nu erbjuda gratis inträde och gratis bussar för publiken.

– Det är en bra kväll för hockey. Många kanske kommer hem för julfirande och jag hoppas och tror på 1 200-1 500 åskådare, fortsätter Lars Karlin.

Läs också :ishockey/shl/skroder-om-modos-svacka-det-spritter-inte-av-sjalvfortroende

Sollefteå tog sig fram till den här DM-finalen genom att vinna poolspelet i Örnsköldsvik tidigt i höstas. I poolfinalen besegrade de hemmaklubben Örnsköldsvik Hockey, precis som för två år sedan.

– Fast nu blir det givetvis ännu tuffare för oss, säger Lars Karlin. Men vi ska försöka bjuda upp till en bra hockeymatch och känner oss väldigt inspirerade inför uppgiften.

– Det här är stort för alla killar i laget att spela en final mot Modo Hockey. Jag tror hela bygden känner samma sak.

Läs också:ishockey/div-1/malsnalt-i-det-avslutande-derbyt-men-solleftea-beholl-sjatteplatsen

Även om Sollefteå har 6–0 att gå på i handicap när matchen börjar så ska normalt sett Modo Hockey vinna det här. Fast samtidigt kommer Sollefteåspelarna, precis som förra gången, att vara ordentligt taggade och garanterat sälja sig dyrt.

– Vi kan också åka skridskor, skrattar Karlin. Det är väl framför allt i pucktempo, passningsspel och klubbteknik det skiljer. För oss gäller det i första hand att täta bakåt och det finns absolut inte utrymme öppna landskap.

– Samtidigt ska vi inte vara fega utan våga gå till anfall när lägena kommer.

Sollefteå öppnade säsongen trevande, men allt eftersom har de spelat upp sig och samtidigt har poängen ramlat in.

– Det var många nya spelare som kom in i laget inför säsongen och det tar tid att spela ihop sig. Nu tycker jag att vi börjar hitta rätt och det är framför allt i defensiven och spelet utan puck som vi har förbättrat oss.

– Känslan är att vi är på rätt väg och jag hoppas det håller i sig på fredag, och sedan i fortsättningsserien efter jul.

Läs också:ishockey/shl/alavaara-om-sista-tiden-i-modo-det-var-manga-heta-diskussioner-i-tranarrummet#Ishockey

Mer läsning