Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växjö-tränaren: "Känns som vi snor tre poäng av Brynäs"

/

Brynäs blev nollade i kvällens hemmamöte med Växjö.
Gästernas tränare tyckte dock att hans lag inte var förtjänta av 1–0-segern.
– Det känns som att vi snor tre poäng, säger Växjö-tränaren Sam Hallam på presskonferensen efter matchen.

Annons

Det var jämnt och tätt i kvällens möte mellan Brynäs och Växjö Lakers på Gavlerinken. Matchen var länge mållös, och Cory Murphys mål dryga fyra minuter in i den tredje perioden blev matchens enda.

Växjös andra raka seger mot Brynäs – men gästernas tränare Sam Hallam var inte helt nöjd med sitt lags insats.

– Det känns som att vi snor tre poäng. Statistiskt ser det bra ut för oss efter första med 11–2 i skott och vi vinner hyfsat med tekningar, men jag tycker att vi spelar väldigt mjukt i de avgörande lägena och slarvar, säger han på presskonferensen efter matchen.

– Det är en märklig hockeymatch som vi lyckas få tre poäng för. Vi har spelat många matcher där det känns som vi inte fått med oss poängen där vi varit förtjänta av det. I dag vete fasen om vi är speciellt förtjänta av det, men vi får med oss tre poäng, fortsätter Hallam.

Brynäs assisterande tränare Tommy Sjödin håller med om att Växjö inte var förtjänta av att få med sig samtliga tre poäng från matchen.

– Det känns som det hade varit rättvist med en och en halv poäng var, säger Sjödin.

Brynästränaren var inte nöjd med sitt lags första period, men tyckte att laget höjde sig till period nummer två.

– Vi kommer ut till andra och lyfter vårt spel, och får med oss lite utvisningar tack vare att vi kämpar och åker mer skridskor.

Matchen var Brynäs fjärde raka förlust i SHL, men Sjödin tyckte sig se spår av förbättring i spelet i kväll i jämförelse med tidigare förluster.

– Tittar man på våra senaste matcher tycker jag ändå att det här är ett steg i rätt riktning. Vi har en liten dipp i spelet nu, men det såg lite bättre ut i dag än mot Växjö borta senast. Vi får ta med oss de goda bitarna från den här matchen och försöka spela jämnare över tre perioder så ska det se bättre ut på torsdag.

Modo är nästa motståndare för Brynäs, som på torsdag kommer på besök till Gavlerinken.

Mer läsning