Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växjö sänkte SAIK borta

/
  • Erik Josefsson uppvaktas efter 0-2 målet i final fem i bäst av sju i SM-slutspelet i SHL mellan Skellefteå AIK och Växjö Lakers som spelades i Skellefteå Kraft Arena.

2-0 i första perioden, till bortalaget. Trenden i SM-slutspelet höll i sig i den femte omgången mellan Skellefteå och Växjö.

Annons

Det var ett blekt Skellefteå som tog emot Växjö i Skellefteå Kraft arena och bortalaget hade stängt första perioden efter tio spelade minuter. Första målet som satt i kassen bakom en förvirrad Markus Svensson kom i åttonde minuten genom Tomi Kallio och 2-0 kom i tionde genom Jani Lajunen.

I andra perioden var Skellefteå kort sagt bättre än i första, men hemmalaget fick nöja sig med ett vackert reduceringsmål av Janne Pesonen i 19:e minutens powerplay. I övrigt var det Växjös match. De stängde till effektivt och kunde, trots hård press av hemmalaget

i tredje perioden sätta sista spiken i kistan när Liam Reddox satte pucken i öppen kasse i nittonde minuten, och slutligen 4-1 bara 29 sekunder senare, igen genom Jani Lajunen. Det står nu 3-2 i matcher med fördel Växjö inför sjätte omgången i Växjö på torsdag.

Mer läsning