Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utvisningshärjat – men fixade tredje

/

Utvisningarna förföljde Leksand, som inte kunde hålla sig undan utvisningsbåset.
I tredje skärpte de dock till sig, och avgjorde via Mattias Ritola.

Annons

Örebro har länge haft det tufft mot Leksand, med sju förluster på senaste åtta mötena. Trots att de var formstarka och spelade bra blev torsdagsmatchen inget undantag.

Efter gruff i 14:e matchminuten åkte Örebro på en dubbelutvisning och Leksand fick en enkel, så att Leksand fick chans att spela powerplay. Genom Tomi Sallinen tog LIF då ledningen till 1–0. Leksand klarade sedan själva ut en fyraminutersutvisning på Johan Ryno.

Överlag var det en match med i närmast derbystämning med mycket känslor på isen, men utvisningsbåset blev alltför välfrekventerat. Näst efter Ryno var det Kähkönen (som var tillbaka efter smällen mot Färjestad) som i början av andra fick nöta botbänken, men Leksand hade inga större problem med att värja sig.

Sista fem minuterna av andra hade Örebro en stark sekvens, men Oscar Alsenfelt försvarade kyligt målburen. Leksand däremot fortsatte dra på sig onödiga utvisningar som tröttade ut laget och till slut fick ett ettrigt Örebro in kvitteringsmålet 1–1. Det hade bara varit en tidsfråga hur länge Leksand skulle hålla emot. Offensivt hade Leksand på grund av utvisningarna svårt att skapa något, och fick bara tre puckar på mål.

– Det är för dåligt, vi håller på att ge bort matchen och skänker en massa powerplay till dem. Förr eller senare blir det mål, sa tränare Andreas Appelgren i paus.

I andra hoppades han på ett mer offensivt Leksand:

– Vi måste ta fler puckar till mål, men det har varit svårt den här perioden. Men nu har vi samlat kraft.

Tredje perioden såg faktiskt mer lovande ut för Leksands del. Tomi Sallinen fick tidigt ett bra läge på mål och Leksand fortsatte skruva upp tempot och jobbade upp sig flera snäpp.

Med halva perioden spelad kändes det som matchen kunde sluta hursomhelst, men då petade Mattias Ritola in 2–1 efter en klockren passning från Johan Ryno. Även en annan forward var inne på mål, så läget att skicka in en puck hade inte kunnat vara bättre.

Mot slutet kom en underlig situation då Örebros Mikko Lehtonen, som stod bakom LIF-målet, lobbade över en puck framför mål. Jonas Frögren plockade ner den med handsken, men inget straff utdelades.

Slutresultatet blev 2–1 till Leksand.

Mer läsning