Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utlånad från Brynäs – nu har det lossnat för Lööke

/

Flera före detta brynäsare bidrar starkt till allsvenska Almtunas framfart i hockeyallsvenskan.
På måndagskvällen svarade Jens Lööke för ett mål och en assist när Sundsvall besegrades med 4–0.
– Vi har fått till en bra kemi i vår kedja, säger Brynäslånet till unt.se.

Annons

Tillsammans med Daniel Ljunggren, som spelade en hel del SHL-matcher med Brynäs i fjol, bildar Jens Lööke och Albin Lundin en stark formation i Almtuna.

Mot Sundsvall på måndagen blev det klara 4–0 till Uppsalalaget.

Jens Lööke, som är utlånad från Brynäs för att få maximalt med istid inför junior-VM om en dryg månad har fått snurr på spelet. Mot Sundsvall svarade han för ett mål och ett pass. Löökes mål som betydde 3–0 var väldigt snyggt.

– Det var verkligen en fin pass av Ljunggren, bara att trycka dit den. Efter det gick luften ur dem lite, säger Lööke till unt.se.

Förutom Jens Lööke, som på sina elva matcher i Almtuna gjort nio poäng (2+7) är även målvakten Jonas Johansson utlånad från Brynäs. Övriga som tidigare spelat i Brynäs i laget är Daniel Ljunggren, Emil Larsson och Linus Rotbakken. Även backen Henric Nordin är från Gävle och har spelat i Team Gävle och Tierp.

Almtuna är sexa i den allsvenska tabellen när nästan hälften av matcherna är spelade.

– Det finns mycket skills i det här laget och får vi bara bort det här på bortaplan ska vi bara ta oss till playoff, säger Jens Lööke som om inget oförutsätt inträffar i Brynäs fortsatt kommer vara utlånad till Almtuna.

Mer läsning